Let og luftigt, og nemt og hurtig at lave. Og så passer den jo sig selv det meste af tiden. Det kan vi lide. Er helt sikkert en af mine livretter når vi taler om mad uden kød.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1457/347
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 423/101
    Protein: 6 g
    Fedt: 
    1 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 5 gulerødder
  • 1 løg
  • 10 g margarine
  • 250 g champignoner
  • 225 g nudler
  • ½ l Cheasy hytteost
  • 1 dl minimælk
  • ½ tsk. tørret basilikum
  • ½ tsk. tørret timian
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 dusk persille

Sådan tilberedes hytteret:

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
  4. Pil løget, og hak det.
  5. Bland gulerødder, løg og margarine i en gryde.
  6. Lad det simre for svag varme, til gulerødderne begynder at blive lidt bløde, og løgene klare.
  7. Skyl og rens champignonerne, skær dem i mindre stykker, og kom dem i gryden, og kog endnu 5 minutter.
  8. Bland de resterende ingredienser i et ovnfast fad.
  9. Bland de kogte nudler og de kogte grøntsager i.
  10. Krydr med salt og peber.
  11. Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i ½ time.
  12. Servér den varme hytteret med hakket persille.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Catharina: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!