Skøn suppe. Mild i smagen. Broccolisuppe er hurtig og nem at tilberede. Og billig. Du kan selvfølgelig og servere suppen med kalkunbacon, lufttørret skinke eller røget laks.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1892/451 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 52 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 312/74
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 lille løg
- 1 spsk. olie
- 235 g kartofler
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 500 g broccoli
- 2½ dl minimælk
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 ciabattabrød
- 125 g bacon
- 40 g mager, revet ost
Sådan tilberedes broccolisuppe med bacon og ristet brød:
- Hak løget groft, og svits det gyldent i olien i en gryde.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i gryden, og svits dem med et kort øjeblik.
- Hæld bouillonen ved, og bring den i kog. Lad suppen koge ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.
- Skyl broccolien, og skær stokken i små stykker, og del resten af broccolien i buketter.
- Læg ca. 100 g broccolibuketter til side. Tilsæt resten af broccolien til suppen, og lad dem koge med i ca. 5 minutter.
- Blend suppen.
- Tilsæt mælk, og varm suppen op.
- Del resten af broccolibuketterne i småbuketter, kom dem i suppen, og kog dem med i ca. 3 minutter.
- Rist bacon på en tør pande.
- Skær ciabattabrødet i skiver, og rist dem på en tør pande.
- Smag suppen til.
- Server den varme broccolisuppe med revet ost, bacon og brød.
Dommen: