En velsmagende og nem ret at lave. Kartoflerne kan bruges til tilbehør til mange andre retter også. Og da der ikke er anvendt olie, feder de meget lidt, plus de får en flot gylden-plettet overflade.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1440/343
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 309/74
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 500 g magert skinkekød i tern
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • Lidt skal fra 1 citron
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler
  • 1 håndfuld persille

Sådan tilberedes skinkegryde med bagte kartofler:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Vask kartoflerne, og skær kartoflerne i halve eller kvarte afhængig af størrelsen, og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Bag kartoflerne i ovnen til de er møre (ca. ½ time).
  5. Skær evt. synligt fedt af kødet.
  6. Bring de flåede tomater i kog i en gryde.
  7. Kom kødet i.
  8. Skru ned til svag varme, når retten koger.
  9. Hak løg og hvidløg.
  10. Skær champignonerne i skiver.
  11. Tilsæt løg, hvidløg, champignoner, et lille stykke citronskal.
  12. Læg låg på, og kog kødet mørt, ca. 30 minutter.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Servér med grofthakket persille.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!