God, nærende, sund og mættende broccolisuppe med en lav fedtenergiprocent. Og så er den kødfri, så den kan også serveres for en vegetar. Den smager også dejligt dagen efter opvarmet. Find et lækkert groft brød at servere til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1125/268
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     9 %
    Kulhydrat: 68 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 220/52
    Protein: 3 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 400 g broccoli
  • 4 kartofler
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. tørret merian
  • 1 dl fromage frais
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Persille
  • Groft brød

Sådan tilberedes broccolisuppe:

  1. Skyl broccolien, og del den i mindre stykker – også stokken, det er synd og skam at smide den ud.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Kog kartofler og broccoli møre i grøntsagsbouillonen tilsat merian (ca. 20 minutter).
  4. Blend til en suppe.
  5. Varm op, og smag til med salt og peber.
  6. Rør fromage frais med presset hvidløg.
  7. Servér den varme broccolisuppe med en klat rørt fromage frais, lidt grofthakket persille og et stykke godt brød – evt. lunt.

Dommen: 

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt – Elisabeth er bare kræsen 🙂
Louise fra Møn (Elisabeths veninde): 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Louise: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!