Da jeg var barn, fik vi børn maks. 2 stykker flæsk til en portion stegt flæsk med persillesovs. Vores far fik lidt flere. Og dagen efter – for der var altid beregnet ekstra – blev resten af flæsket skåret i store tern og brugt til brændende kærlighed.
Vi har dog i denne opskrift ændret lidt på kartoffelmosen og tilsat broccoli. En god og nem måde at få brugt broccolistokken på og at få noget grønt i ungerne … og måske manden 😉
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2280/543 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 383/92
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 200 g stegeflæsk – gerne med svær
- 4 store løg
- 800 g kartofler – gerne bagekartofler
- 2 broccoli med stok – eller ca. 1 kg broccolistokke, hvis fryseren skulle gemme på nogle
- 1 dl minimælk
Tilbehør:
- Lidt persille
- 4 skiver gulerodsbrød
- Lidt surt – f.eks. rødbeder eller asier
Sådan tilberedes brændende kærlighed fra madmors barndom:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
- Kog dem i usaltet vand, til de er møre.
- Skær det grove fra broccolistokken(e), og skær stokken i fine skiver og resten af broccolien i buketter.
- Læg dem ved kartoflerne de sidste 10 minutter af kartoflernes kogetid.
- Skær evt. svær af flæsket, og skær flæsket i store tern.
- Svits flæsk og svær på en varm stegepande uden tilsætning fedtstof.
- Pil løgene, og skær dem i tynde ringe.
- Svits dem sammen med flæsket i ca. 10 minutter.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, og mos dem med en kartoffelstamper.
- Pisk den let med mælken.
- Smag til med salt og peber
- Servér med flæsk og løg samt brød, og drys med lidt hakket persille. Værsgo en god portion nostalgisk brændende kærlighed.