En rigtig børneret – både at tilberede og spise. Retten er lige så enkel at tilberede, som den ser ud. Og den smager helt fint.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2152/512 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 60 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 720/171
Protein: 4 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 25 g
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- 5 spsk. olivenolie
- 5 fed hvidløg
- 6 cherrytomater
- 1 bdt. basilikum
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes Spaghetti med tomat og basilikum:
- Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad spaghettien dryppe af, når de er færdige.
- Hak tomater og basilikum groft.
- Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
- Varm 2 spsk. olie på en pande, og steg hvidløgsskiverne ved lav varme i 1 minut.
- Tag af panden af varmen, når hvidløgene begynder at tage farve.
- Tilsæt 2 spsk. olie, tomat og basilikum.
- Tilsæt den kogte, afdryppede pasta og vend grundigt.
- Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
- Vend det rundt og servér, dryppet med lidt olivenolie.
Dommen: