En rigtig børneret – både at tilberede og spise. Retten er lige så enkel at tilberede, som den ser ud. Og den smager helt fint.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2152/512
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     720/171
    Protein: 4 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 25 g

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • 5 spsk. olivenolie
  • 5 fed hvidløg
  • 6 cherrytomater
  • 1 bdt. basilikum
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes Spaghetti med tomat og basilikum:

  1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad spaghettien dryppe af, når de er færdige.
  2. Hak tomater og basilikum groft.
  3. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
  4. Varm 2 spsk. olie på en pande, og steg hvidløgsskiverne ved lav varme i 1 minut.
  5. Tag af panden af varmen, når hvidløgene begynder at tage farve.
  6. Tilsæt 2 spsk. olie, tomat og basilikum.
  7. Tilsæt den kogte, afdryppede pasta og vend grundigt.
  8. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
  9. Vend det rundt og servér, dryppet med lidt olivenolie.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ på min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”