Hold da op, hvor smager det godt, men dagen efter spiste vi resten, efter det havde været en tur i mikroovnen, og kom 1 spsk. salattern over, og det løftede den endnu højere. Virkelig lækkert.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1916/456 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 58 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 330/79
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 1 ds. blandede bønner
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. spidskommenfrø
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stykke ingefær – svarende til et par skefulde revet
- 2 tsk. grøn karrypasta
- 1 ds. flåede tomater
- 1 spsk. tomatpuré
- ½ dl vand
Tilbehør:
- 1 kg kartofler – gerne bage-
- 1½ dl mornaysauce – den lette
- Lidt bredbladet persille
- 100 g salattern
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bønnegryde med cremet kartoffelmos:
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Pil og hak løget.
- Pil hvidløget, og skræl ingefæren.
- Hak hvidløg og ingefær fint.
- Bland det med 1 tsk. af olien, og mos det til en puré i en morter.
- Varm resten af olien i en sauterpande.
- Tilsæt sennep og spidskommen, og lad det svitse et par minutter, til spidskommen begynder at dufte.
- Tilsæt hakket løg, og lad det svitse med i ca. 5 minutter.
- Tilsæt hvidløgs- og ingefærpuréen og karrypasta.
- Rør ingredienserne godt sammen og lad det simre et par minutter.
- Tilsæt dernæst tomatpuré, flåede tomater og vand.
- Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Skyl bønnerne, tilsæt dem, og lad retten simre i 10-15 minutter.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem.
- Tilsæt mornaysaucen, og pisk mosen let og luftig.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med et drys grofthakket bredbladet persille og 1 spsk. salattern til hver.