Denne blomkålsgratin har vi også prøvet at lave med broccoli i stedet for blomkål – så er det selvfølgelig ikke en blomkålsgratin mere, men en broccoligratin, men et hit var det. Du kan komme stort set hvad som helst i af grøntsager, også en frostblanding af en eller anden art. Du kan også udelade skinken, så har du en vegetarret.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 blomkålshoveder (ca. 700 g)
- 400 g skinke i tern
- 6 dl minimælk
- 3 dl mel
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 8 æg
- Rasp
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 icebergsalat
- 7 tomater
- 1 løg
Sådan tilberedes blomkålsgratin:
- Tænd ovnen på 175° C.
- Kog blomkålen halvvejs mør i letsaltet vand.
- Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
- Rør margarinen i – gem lidt til formen – og tag gryden af varmen.
- Rør æggeblommer, salt og peber i.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i sammen med blomkål og skinke.
- Hæld dejen i et smurt ildfast fad, drysset med rasp.
- Drys lidt rasp ovenpå.
- Bag gratinen ca. 1 time.
- Skær salat i mindre stykker.
- Skær tomaterne i både, og læg dem i salaten.
- Skær løget i terninger, og bland dem med salat og tomater.
- Servér det hele med lunt ciabattabrød til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 7 personer
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2038/485 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 373/89
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Blomkålsgratin
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on