Lækre birkesstykker til morgenkaffen. De er lavet af en lind dej, der er dejlig nem at have med at gøre. Er du A-menneske, klarer du tilberedningen, inden de andre står op.

Stk.

Minutter

Ingredienser

  • 6-7 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 dl minimælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g fromage frais
  • 350 g mel
  • 2-3 spsk. birkes
  • 1 æggehvide

Sådan tilberedes birkesstykker

  1. Varm margarinen.
  2. Tilsæt mælk.
  3. Rør gæren ud i mælken, når den har den rette temperatur (lunken).
  4. Tilsæt æg, salt, sukker, fromage frais og melet.
  5. Rør og ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud til en aflang plade – ca. 20 cm bred.
  6. Pensl overfladen med den sammenpiskede æggehvide.
  7. Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.
  8. Skær dejen i 16 stykker.
  9. Stil stykkerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Lad dem hæve i 20 minutter.
  11. Tænd ovnen på 225° C.
  12. Pensl med sammenpisket æggehvide, drys med birkes, og bag ca. 10-13 minutter.
  13. Servér de lune birkesstykker med smør på.
  14. Birkesstykker kan også spises afkølede.
  • Kategori: Brød/Boller
  • Antal: 16 stk.
  • Tilberedning: 50 minutter – inkl. hævning
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
    555/132
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    968/230
    Protein: 8 g
    Fedt: 8 g
    Kulhydrat: 32 g

Andre opskrifter med birkes

Laks med birkes

Laks med birkes

Ostespecier

Ostespecier

Butterdejsstænger

Butterdejsstænger

Dampet fiskefilet med birkes ingefær og rugbrødscroutoner

Dampet fiskefilet med birkes ingefær og rugbrødscroutoner

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Birkesstykker
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)