IKKE FEDTFATTIG
Lad os bare indrømme det: Dette er en voksensnack. Og kun for folk med hang til ost, men så er de altså også svært vanedannende.
- Kategori: Snack
- Antal: 60 stk.
- Tilberedning: 30 minutter + tid i køleskabet
- Fryseegnet: Nej
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 115/27
- Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 59 %
Kulhydrat: 29 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 2037/485
Protein: 15 g
Fedt: 32 g
Kulhydrat: 35 g
Ingredienser:
- 100 g hvedemel
- 50 g havregryn
- 75 g parmesanost
- 100 g blød stegemargarine
- 1 tsk. sellerisalt
- 1 knsp. cayennepeber
- Ca. 10 g blå birkes
Sådan tilberedes ostespecier:
- Riv parmesanosten.
- Ælt mel, havregryn, margarine, ost, sellerisalt og cayennepeber sammen.
- Rul dejen til en pølse.
- Drys birkes ud på bagepapir, og tril rulle rundt, så den er dækket.
- Pak rullen i bagepapiret, og stil den koldt til næste dag.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem i 10-12 minutter, og afkøl dem derefter på en rist.
- Opbevares i tætsluttende kagedåse.
Dommen:
Benny:

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
-
-
Rul dejen til en pølse.
-
-
Rul pølsen i birkes.
-
-
Skær pølsen i skiver.
-
-
Bag specierne i ovnen.