IKKE FEDTFATTIG

 

Må vi byde på en lille stang til et glas vin? En lille appetitvækker når gæsterne ankommer, mens de venter på maden og de sidste gæster.

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: Ca. 16 stk.
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.: KJ/Kcal: 298/71
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 46 %
    Kulhydrat:
     41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1391/331
    Protein: 10 g
    Fedt: 17 g
    Kulhydrat: 32 g

Ingredienser:

  • 1 rulle butterdej light
  • 40 g parmesan
  • 2 spsk. minimælk
  • 1 spsk. birkes
  • 1 spsk. sesamfrø

Sådan tilberedes butterdejsstænger:

  1. Tænd ovnen på 220° C.
  2. Pak butterdejen ud, men lad den blive på det medfølgende bagepapir.
  3. Skær den i 1 cm brede strimler med en skarp kniv.
  4. Riv osten.
  5. Pensl dejen med mælk.
  6. Drys parmesan ud på dejen.
  7. Drys sesamfør på over halvdelen af stængerne, og birkes over den anden halvdel.
  8. Vrid strimlerne, så de bliver snoede.
  9. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Drys kerner og ost, der ligger tilbage på bagepapiret, over stængerne.
  11. Bag dem i ca. 12 minutter, til de har taget farve og er helt sprøde.
  12. Afkøl dem, spis dem samme dag.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!