Linser og bønner er hammer sundt, og nogen mener også, at de sætter forbrændingen i vejret, så lad os endelig få nogle af dem Smiley. Her er en mos af røde linser.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2611/622
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     665/158
    Protein: 13 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 4 dl røde linser
  • 400 g kyllingeinderfilet eller -brystfilet
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 dl fløde 4 %
  • 1 bæger bouillon
  • 1 tsk. frisk eller ½ tsk. tørret mynte
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 dl pinje-, solsikke eller græskarkerner
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 600 g ærter

Sådan tilberedes myntekylling med røde linser:

  1. Pil hvidløgene, og hak dem groft.
  2. Skyl citronen og persillen, riv 2 tsk. citronskal, og hak persillen groft.
  3. Skær kødet i 3-4 cm brede strimler, hvis det er brystfilet.
  4. Skyl linserne godt i 2 hold koldt vand.
  5. Bring rigeligt vand, 1 tsk. salt og linser i kog i en gryde, og kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 minutter.
  6. Hæld derefter linserne til afdrypning i en sigte.
  7. Kog ærterne i et par minutter i letsaltet vand, og hæld derefter vandet fra ærterne.
  8. Lad margarinen smelte i en gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  9. Svits kødet i ca. 2 minutter.
  10. Tilsæt fløde, bouillon, mynte, citronsaft og hvidløg.
  11. Bring retten i kog, og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  12. Rist kernerne på en varm, tør pande.
  13. Kom persille og citronskal ned til kødet, og smag til med salt og peber.
  14. Servér straks sammen med de røde linser, pinjekerner og ærter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!