Linser og bønner er hammer sundt, og nogen mener også, at de sætter forbrændingen i vejret, så lad os endelig få nogle af dem . Her får du opskriften på myntekylling med mos af røde linser.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 dl røde linser
- 400 g kyllingeinderfilet eller -brystfilet
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2 dl fløde 4 %
- 1 bæger bouillon
- 1 tsk. frisk eller ½ tsk. tørret mynte
- 1 spsk. citronsaft
- 2 små fed hvidløg
- 1 dl pinje-, solsikke eller græskarkerner
- ½ dl grofthakket bredbladet persille
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 600 g ærter
Sådan tilberedes myntekylling med mos af røde linser
- Pil hvidløgene, og hak dem groft.
- Skyl citronen og persillen, riv 2 tsk. citronskal, og hak persillen groft.
- Skær kødet i 3-4 cm brede strimler, hvis det er brystfilet.
- Skyl linserne godt i 2 hold koldt vand.
- Bring rigeligt vand, 1 tsk. salt og linser i kog i en gryde, og kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 minutter.
- Hæld derefter linserne til afdrypning i en sigte.
- Kog ærterne i et par minutter i letsaltet vand, og hæld derefter vandet fra ærterne.
- Lad margarinen smelte i en gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits kødet i ca. 2 minutter.
- Tilsæt fløde, bouillon, mynte, citronsaft og hvidløg.
- Bring retten i kog, og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Rist kernerne på en varm, tør pande.
- Kom persille og citronskal ned til kødet, og smag til med salt og peber.
- Servér straks sammen med de røde linser, pinjekerner og ærter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2611/622 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 665/158
Protein: 13 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Informationer
Opskriftens navn
Myntekylling med røde linser
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
Uh, ser godt ud. Og det er en ret, som passer til vejret!