Det er lidt snyd. Vi ved det godt. I paella skal der safrantråde – det kom der ikke i denne paella med rejer. Vi brugte gurkemeje i stedet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2764/658
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     459/110
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 1⁄2 dl smagsneutral olie – f.eks. raps- eller solsikkeolie
  • 4 røde peberfrugter
  • 10 forårsløg
  • 4 dl risottoris
  • 1½ tsk. gurkemeje – safran kan selvfølgelig også anvendes
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • Ca. 500 g rejer – evt. med skal, men så skal der ca. 800 g til
  • 2 citroner
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 miniflutes – gerne grove

Sådan tilberedes paella med rejer:

  1. Fjern stok og kerner fra peberfrugten, og skær peberfrugten i små tern.
  2. Skår forårsløgene i skrå stykker.
  3. Varm halvdelen af olien i en stor wok.
  4. Svits peberfrugter og forårsløg i et par minutter.
  5. Tag grøntsagerne op af wokken.
  6. Varm resten af olien, og svits ris og gurkemeje i et minuts tid.
  7. Tilsæt bouillon, og bring det i kog.
  8. Lad det hele stå og simre under tætsluttende låg i ca. 20 minutter eller til risene er færdige.
  9. Skær imens citronerne i både.
  10. Vend de svitsede grønsager og rejer i risene.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Varm retten igennem og smag til.
  13. Læg citronbådene på den færdige paella med rejer, og servér den i wokken, med brød til.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!