Har du prøvet at være på en første date, hvor du blev trakteret med spaghetti kogt i elkedlen, pølser grillet i varmeapparatet og en Isbjørn og pulverkaffe til dessert? Det har jeg.

Lad mig slå fast: Det blev ikke ham og mig. Og hvor gør man også af den forbandede tyggegumminæse fra Isbjørnen, når man skal kysse. Nej, det er altså ikke lige gyldigt, hvad der bliver serveret, hvis man vil erklære sin store kærlighed.

“Vejen til en mands hjerte går gennem hans mave” lyder et gammelt ordsprog. Men det er altså ikke kun mænd, der elsker god mad. Jeg tror ikke, der findes mange kvinder, som ikke er enig med mig i, at mad og kærlighed unægteligt hører sammen.

Nu er det jo ikke fordi, der er noget som helst i vejen med spaghetti. Det er måden, den bliver serveret på, der gør forskellen. En rødternet dug, et par levende lys, en serenade i baggrunden. Alt sammen i bedste Lady & Vagabonden-stil, det kan da blive okay romantisk med den rigtige “Vagabond”.

Samtidig vil jeg så gerne på det kraftigste fraråde, at der går helt Disney i daten – Disney Sjov er for børn og sætter med garanti ikke din date i den stemning, som du gerne vil opnå. Pak i stedet en madkurv og et tæppe, og find en lysning i skoven, tag en tur i en robåd, eller spis på en bakketop med en flot udsigt eller noget helt fjerde. Det er som oftest overraskelsesmomentet, der giver den romantiske stemning.

Du kan også invitere på middag. Er du ikke en ørn i et køkken, så kan du godt invitere din date ud at spise – men husk nu, at det altså ikke holder at byde på slatne pomfritter og et coinoffer på McDonalds. Men hvis du – trods dine manglende evner – beslutter dig for at ville tilberede maden selv, så køb for gud i himlens skyld en kogebog, eller surf rundt på nettet, her finder du masser af bud på opskrifter og menuer.

Du kan sagtens tilberede en scoremiddag fedtfattigt, f.eks. en stegt skrubbefilet med en lækker hummersauce til. Men om det du tilbereder, er fedtfattigt eller ej, har ikke den store betydning – for du lever jo fedtfattigt til hverdag, naturligvis. Det der er vigtigt, er at ramme noget, som din date også synes er lækkert og som indeholder afrodisiakum (midler som bruges til at øge den seksuelle lyst – om det så virker eller ej, må I selv afprøve).

Synes du, det lyder besværligt, og får du nu præstationsangst? Fortvivl ikke. For her er adressen på den ultimative guide til en scoremiddag.

Jeg håber, du får held med din bedrift. Og skulle det gå over al forventning, så husk også at købe ind til morgenmad på sengen, så er din lykke gjort.