Stegt flæsk i ovn – eller på grill kunne det såmænd lige så godt have være – med et noget anderledes tilbehør end den – også gode – danske persillesovs. Nemlig spaghetti og jordbærsalat.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Det er ikke, fordi vi har spor imod stegt flæsk og persillesovs med nye, danske kartofler – tværtimod – men engang imellem er det bare rart at prøve noget nyt, og denne variation er da noget anderledes med spaghetti til. Samtidig bevarer den noget dansk islæt, da der er jordbær til.
Ingredienser
- 12 skiver stegeflæsk
- 1 dl barbecuesauce – gerne hjemmelavet
- 300 g spaghetti
- 8 jordbær
- 1 rødløg
- 1 avocado
- 2 tsk. citronsaft
- 1 håndfuld basilikumblade
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes stegt flæsk i ovn med spaghetti og jordbærsalat
- Tænd ovnen på 220° C.
- Læg flæsket på en rist over en bradepande – eller på en grill
- Steg flæsket til det er sprødt – vend det undervejs, det skal være sprødt på begge sider.
- Kog imens spaghettien efter anvisning på emballagen.
- Pensl flæsket med barbecuesauce på begge sider, når det er sprødt, og steg yderligere i nogle få minutter.
- Tag flæsket af risten, og drys det med salt.
- Skær jordbærrene i mindre stykker.
- Pil og hak løget.
- Fjern sten og skræl fra avocadoen, og skær avocadokødet i tern.
- Vend jordbær, løg og avocado med citronsaft.
- Vend basilikumbladene i
- Smag til med sort peber.
- Servér stegt flæsk i ovn med den nykogte spaghetti og jordbærsalaten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2745/654 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 41 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1044/249
Protein: 9 g
Fedt: 11 g
Kulhydrat: 27 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegt flæsk i ovn med spaghetti og jordbærsalat
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on