IKKE FEDTFATTIG
Når først kødet har ligget og hygget sig i et par timer, så er det så mørt og lækkert, at det næsten smelter på tungen – lidt ligesom pulled pork.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2126/506 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 41 %
Kulhydrat: 38 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 274/66
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 5 g
Ingredienser:
- 550 g nakkefilet
- 25 g stegemagarine
- 3 spsk. paprika
- 8 champignoner
- 3 kartofler
- 1 porre
- 5 gulerødder
- 2 pastinakker
- 2 persillerødder
- 4 tomater
- 2 røde peberfrugter
- 2½ dl kokosmælk
- ½ l okseboullion
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Bredbladet persille
Sådan tilberedes simregryde med rodfrugter:
- Skær kødet ud i gode, store stykker.
- Varm 15 g af margarinen op i en stegegryde.
- Kom paprikaen i, og svits den.
- Brun kødstykkerne.
- Hæld bouillonen over.
- Skru ned på lav varme, når det koger, og lad det simre 1 time.
- Skær imens grøntsagerne i gode, store stykker.
- Tjek kødets mørhed, når der er gået 1 time.
- Tilsæt tomater og champignon, hvis kødet er mørt.
- Lad det hele simre videre i 20 minutter.
- Varm resten af margarinen op i en anden stegegryde.
- Svits peberfrugten og porren i margarinen.
- Hæld de øvrige grøntsager i, og lad det brune i ca. 5 minutter.
- Hæld de stegte grøntsager over i gryden med kødet.
- Skru igen ned på lav varme, når det hele koger, og lad det simre i 30 minutter.
- Jævn til sidst med kokosmælken, og kog op.
- Servér med bredbladet persille.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Fjern overflødigt fedt.
- Skær kødet i gode, store stykker.
- Svits paprikaen.
- Brun kødet.
- Tilsæt bouillon.
- Skær grøntsagerne i store stykker.
- Skær champignoner i mindre stykker.
- Skær tomater i mindre stykker.
- Skær peberfrugt i mindre stykker
- Tilsæt tomat og champignon.
- Svits porre og peberfrugt.
- Tilsæt de øvrige grøntsager.
- Hæld grøntsagerne i gryden med kødet, og rør rundt.
- Jævn med kokosmælk.
- Velbekomme!