Stenalderbrød
Multikernebrød – også kaldet stenalderbrød – har en meget høj fedtprocent, men det skal lige siges, det er det sunde fedt, og så mætter det utroligt, så der skal ikke så meget til.
Brød skulle angiveligt ikke have været en del af kosten i stenalderen, men ikke desto mindre bliver disse multikernebrød helt uden indhold af mel kaldt for stenalderbrød. Vi er lidt ligeglade, det smager godt og er utroligt nærende, men det tager også lidt tid at tilberede.
- Kategori: Brød
- Antal: 1 brød
- Tilberedning: 80 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1015/242 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 73 %
Kulhydrat: 12 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 2034/484
Protein: 18 g
Fedt: 39 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 150 g mandler
- 150 g græskarkerner
- 100 g sesamfrø
- 100 g hørfrø
- 100 g solsikkefrø
- 1 dl olie
- 2 tsk. salt
- 5 æg
Sådan tilberedes stenalderbrød:
- Tænd ovnen på 160° C.
- Hak mandlerne groft.
- Hæld mandlerne i en skål sammen med de øvrige frø og kerner
- Rør olie og salt i.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
- Bag dit stenalderbrød i ovnen i 1 time og 10 minutter.
Skær det færdige, let afkølede stenalderbrød i skiver, og spis det med pålæg, spis det ristet, spis det som rugbrød. Når vi spiser stenalderbrød til frokost, spiser vi som regel kun halvdelen af, hvad vi spiser, når vi spiser almindeligt rugbrød, men det giver også lidt sig selv, da kalorieindholdet for 100 g stenalderbrød er ca. 2½ gange større end for almindeligt rugbrød.
Selvom dette stenalderbrød smager rigtigt lækker, så spiser vi det ikke permanent, men kun en gang imellem for at variere kosten. Men prøv det selv! God fornøjelse og velbekomme!
Dommen:
Trackbacks / Pingbacks