Porrer og jordskokker i fad kan sagtens bruges til andre retter end røget makrel – især stegte retter. Det ville nok også ændre betydeligt på fedtprocenten.
Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 540/129 Protein: 10 g
Fedt: 8 g Kulhydrat: 4 g
Ingredienser:
340 g jordskokker
3 porrer
2½ dl hytteost
1 æg
100 g reven mozzarella
1 røget makrel
Salt
Peber
Evt. muskat, paprika eller andre krydderier
Evt. lidt klippet purløg
Sådan tilberedes røget makrel med porrer og jordskokker i fad:
Skræl jordskokkerne, skær dem i skiver, og giv dem et opkog i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Bland hytteost og æg.
Tilsæt salt og evt. andre krydderier.
Skyl porrerne, fjern evt. visne/gule blade og roden, og skær porrerne i skiver.
Læg porrer og jordskokker i et ovnfastfad, og hæld blandingen af hytteost og æg over, og sæt fadet i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200° C.
Når temperaturen er nået, drysses reven mozzarella ovenpå, og retten bager færdig – ca. 15 minutter.
Servér det varmt til røget makrel, evt. drysset med lidt klippet purløg.
Husk, at porretoppe og evt. skræller fra grøntsager og rodfrugter kan bruges til at koge bouillon på. Alt du skal gøre, er at skylle det grundigt, så der ikke er jord på og koge dem i vand tilsat salt og peber og evt. et laurbærblad. Når bouillonen har stået og kogt ind et times tid eller to, ja gerne hele dagen, sier du den i en finmasket si, hælder bouillonen i isterningposer og lægger dem i fryseren. Så har du altid en hjemmelavet, velsmagende kraftterning, når der skal tilføres lidt ekstra smag til din sauce, suppe eller andet.
Denne hjemmeside benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Vi går ud fra at det er i orden med dig, men du kan fravælge dem, hvis du vil. AcceptérRejectLæs mere
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Bliv bedre til at udnytte dine madrester!
Tilmeld dig vores gratis, lukkede Facebook-gruppe og modtag den gratis e-kogebog "7 grundopskrifter du kan bruge igen og igen til lækker restemad", og få adgang til vores lille minikursus om restemad.
Få adressen til Facebook-gruppen her og tilmeld dig i dag!
Du modtager en mail med adressen på Facebook-gruppen om lidt!