Denne nudelsalat med et crunch har jeg fået inspiration til fra Emma Martiny. Jeg har nemlig været så heldig at få hendes bog, Grøntsagsglæde, forærende. Jeg havde egentlig ikke ønsket mig den, men har tit savnet opskrifter og inspiration til at tilberede grøntsager anderledes end bare at koge dem eller lave en blandet salat. Og det er lige nøjagtig det, den her bog gør.
Personer
Minutter
Vi mennesker er ikke så omstillingsparate, når det gælder vores mad – hverken selve hovedingrediensen eller tilbehøret – vi spiser krebinetter med stuvede grønærter, stegt flæsk med persillesovs eller hakkebøf med kogte grøntsager, og skal det gå vildt for sig, så laver måske en portion marineret coleslaw til grillmaden en enkelt lørdag i løbet af sommeren. Bogen Grøntsagsglæde kan virkelig give dig nye idéer til, hvordan du kan servere noget anderledes tilbehør, og hvordan du kan tilberede grøntsager. Det gjorde den i hvert fald med mig.
Salaten får sprødhed fra kål og gulerødder, og den serveres med en peanutbutterdressing – så bliver det ikke bedre. Salaten smager godt til kylling eller fisk.
Opskriften er ikke fedtfattig. Men da det meste af fedtet stammer fra avocadoerne, er der over 2½ gange så meget umættet (det sunde) fedt som mættet fedt. Det kan du selvfølgelig også blive fed af, men derudover er det ikke så skadeligt for dit helbred som det mættede fedt.
Ingredienser
- 150 g fuldkornsnudler
- 1 fed hvidløg
- Saften af 1 lime
- 2 gavmilde spsk. crunchy peanutbutter
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. ristet sesamolie
- ½ dl vand +/-
- 300 g rødkål
- 4 gulerødder
- 2 avocadoer
- ½ dl saltede peanuts
- ½ dl ristede kokoschips
- 1 lille bdt. mynteblade
Sådan tilberedes nudelsalat med et crunch
- Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
- Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af i et dørslag.
- Pil hvidløgsfeddet.
- Bland limesaft, peanutbutter, fiskesauce, sesamolie og presset hvidløg sammen til en dressing.
- Tilsæt vand lidt ad gangen, til dressingen har en god konsistens.
- Bland nudler og dressing i en rummelig skål.
- Skær rødkålen i fine, tynde strimler, og kom dem i skålen.
- Skræl gulerødderne, skær også dem i strimler eller i meget tynde stave, og kom dem ned i skålen.
- Bland det hele godt sammen.
- Skær avocadoerne over på langs, fjern kerne og skal, og skær frugtkødet i skiver.
- Dryp evt. skiverne med lidt limesaft, så de ikke bliver brune.
- Anret nudler, kål og gulerødder på et fad, og læg avocadoskiverne oven på.
- Drys med peanuts og kokoschips, og top med mynteblade.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1668/397 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 59 %
Kulhydrat: 31 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 550/131
Protein: 3 g
Fedt: 9 g
Kulhydrat: 8 g