Smagfuld, hjemmelavet mayonnaise, som sagtens kan bruges i en fedtfattig ret eller på skinkemaden, selvom man gerne vil spise fedtfattigt, du kommer jo ikke ret meget på af det. Det her er en grundopskrift. 

Gram

Minutter

IKKE FEDTFATTIG
 
Mayonnaisen kan bruges, som den er, eller den kan smages til med hvidløg, krydderurter, eller hvad der nu falder dig ind.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer – evt. pasteuriserede, hvis du er bange for salmonella
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. sød sennep – kan erstattes af ½ tsk. dijonsennep mere
  • 1 tsk. æblecidereddike – anden eddike kan også benyttes
  • 2 dl smagsneutral olie
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hjemmelavet mayonnaise

  1. Pisk æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber sammen – elpisker kan med fordel anvendes, men piskeris er også udmærket.
  2. Smag til.
  3. Tilsæt olien i en tynd stråle lidt ad gangen, og pisk, indtil olien er optaget i blandingen.
  4. Bliv ved, til al olien er tilsat.

Hvis du bruger hele æg, så bland æggehviderne med 1-2 hele æg, og lav røræg af dem. Smager godt med hjemmelavet mayonnaise på. 😉

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 200-250 g
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    3079/736
    Protein: 3 g
    Fedt: 81 g
    Kulhydrat: 2 g

Andre opskrifter med æblecidereddike

Kalkunschnitzler med kartoffelsalat

Kalkunschnitzler med kartoffelsalat

Rønnebærsirup

Rønnebærsirup

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjemmelavet mayonnaise
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)