Smagfuld, hjemmelavet mayonnaise, som sagtens kan bruges i en fedtfattig ret eller på skinkemaden, selvom man gerne vil spise fedtfattigt, du kommer jo ikke ret meget på af det. Det her er en grundopskrift.
Gram
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Mayonnaisen kan bruges, som den er, eller den kan smages til med hvidløg, krydderurter, eller hvad der nu falder dig ind.
Ingredienser
- 2 æggeblommer – evt. pasteuriserede, hvis du er bange for salmonella
- ½ tsk. dijonsennep
- ½ tsk. sød sennep – kan erstattes af ½ tsk. dijonsennep mere
- 1 tsk. æblecidereddike – anden eddike kan også benyttes
- 2 dl smagsneutral olie
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hjemmelavet mayonnaise
- Pisk æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber sammen – elpisker kan med fordel anvendes, men piskeris er også udmærket.
- Smag til.
- Tilsæt olien i en tynd stråle lidt ad gangen, og pisk, indtil olien er optaget i blandingen.
- Bliv ved, til al olien er tilsat.
Hvis du bruger hele æg, så bland æggehviderne med 1-2 hele æg, og lav røræg af dem. Smager godt med hjemmelavet mayonnaise på. 😉
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 200-250 g
- Tilberedning: 10 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 3079/736
Protein: 3 g
Fedt: 81 g
Kulhydrat: 2 g
Informationer
Opskriftens navn
Hjemmelavet mayonnaise
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks