De fleste kan nikke genkendende til at have sat sig en masse nytårsforsætter for, som aldrig holder længere end et par dage eller måske en uge. Vi giver dig derfor 3 bud på et nytårsforsæt der holder også længe efter nytår.

I stedet for at skeje ud helt og 1. januar lave et nytårsforsæt om at ”Jeg skal tabe mig 10 kilo inden april!”, så start stille ud, og forsøg i stedet at indføre nye, sunde rutiner og (mad)vaner en ad gangen.

Spis mindre

Et nytårsforsæt som i den grad holder, og som du også sagtens kan holde, er at spise mindre. Dette kan både betyde, at du skal spise mindre portioner ad gangen eller ønsker at slippe af med din dårlige vane med at gå at hyggespise eller ’snacke’, som det også kaldes. Ikke fordi du føler dig sulten, men fordi du keder dig.

Derfor kunne et godt tip være, at når autopiloten slår til og du styrer målrettet mod køleskabet, at hænge en seddel op derinde med teksten ”Er du sulten, eller mangler du noget at lave?”, eller noget andet motiverende.

Hold op med at bide negle

En anden rigtig dårlig vane er at bide negle. For det første ser det grimt ud, både at sidde med fingerspidserne i munden og selve resultatet af neglebidningen, og for det andet er det dårligt for din krop. Undersøgelser har nemlig vist, at der under neglene sidder alskens bakterier – flere end man finder i toiletkummen. Derudover har det vist sig, at hvis man spiser de afbidte negle, kan disse lave rifter på indersiden af tarmene, hvilket kan gå ud over ens fordøjelse m.m.

Et andet nytårsforsæt kunne derfor være at stoppe neglebidningen, f.eks. ved at smøre neglene med ’God Negl’, som kan købes på apoteket. En god måde effektivt at stoppe med at bide negle er at behandle sine negle med keratin-protein, som giver styrke til negle der flosser og knækker. Dermed kan du gå år 2017 i møde med stærke og flotte negle.

Bliv mere nærværende

Et sidste nytårsforsæt der holder, er at forsøge at blive mere nærværende i 2017. Med nærværende menes, at du stopper op og er tilstede i øjeblikket. Dette gælder derfor både overfor dig selv, din kæreste, dine forældre eller dine børn – og det er så let at gøre.

En god måde at implementere dette er gennem gode vaner. Lad være med at tænde for fjernsynet som det første du gør, når du kommer hjem. Væn dig af med at sidde med enten tablet eller mobil fremme, når I sidder i sofaen.

Du kan tyvstarte allerede nu. Ønsker du at forkæle kæresten med et romantisk weekendophold, eller dine forældre med en hyggeligt brunch, kan du overveje at give dem et gavekort i julegave. Det de ønsker sig allermest, er nærvær og tid med dig.