Jeg er vild med hot wings. Ja, jeg er vild med kyllingevinger i det hele taget. Ikke vingespidsen, men resten af vingen. Det er simpelthen det mest saftige kød på kyllingen. Bevares, der er da ikke voldsomt meget af det, men det der er … Smovse, siger jeg bare. Og hotwings skal også smovses. Jo mere fedtede de er, des bedre.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Hvis du ikke kan lide at få fedtede finger, eller hvis du ikke kan lide at gnave af ben, så skal du holde dig fra hot wings. For hotwings skal spises med fingrene, og de skal være noget så fedtede – altså vingerne, ja, fingrene skal også nok blive det.

Derfor er det også en god idé at sørge for, at der er fugtighedsservietter til rådighed. Almindelige servietter duer ikke.

Hot wings – tilbehør

Til hotwings kan du spise f.eks. blandede dampede grøntsager og ris, eller en grøn salat med radiser, tomater og feta eller som her med en skøn, lun rosenkålssalat.

Ingredienser til hotwings

  • 20 kyllingevinger
  • 150 g mel
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 spsk. olie eller endnu bedre sprayolie
  • 2½ dl barbecuesauce
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Salt

Ingredienser til rosenkålssalat

  • 400 g friske eller næsten optøede, frosne rosenkål
  • 1 chilipeber
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl + 1 spsk. olivenolie
  • Skal og saft af ½ økologisk citron
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 1 lille bdt. rød skovsyre
  • 1 lille bdt. dild
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hot wings

  1. Tænd ovnen på 225° C, varmluft.
  2. Skær spidsen af vingerne i knækket. Frys spidserne ned, og gem dem til en dag, du skal lave en god fond.
  3. Kom mel, paprika, cayennepeber og lidt salt i en stor pose beregnet til madvarer.
  4. Kom kyllingevingerne ned i posen, og ryst godt så melblandingen fordeler sig jævnt på vingerne.
  5. Læg kyllingevingerne på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir.
  6. Spray eller fordel olien over.
  7. Sæt pladen med vingerne i ovnen, og lad dem stege, til vingerne er næsten gennemstegte. Det tager ca. 15-17 minutter.
  8. Tag nu pladen ud, og pensl vingerne med barbecuesauce, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, til de er helt gennemstegte.
  9. Tag vingerne ud af ovnen, og hæld dem i et fad, og drys med sesamfrø lige inden servering.

Sådan tilberedes rosenkålssalat

  1. Pil de yderste grove blade af rosenkålene, skær roden af, og skyl rosenkålene, hvis det er friske rosenkål.
  2. Halver rosenkålene, eller skær dem i kvarter, hvis de er meget store.
  3. Skyl chilipeberen, skær den over på langs, fjern stilk, kerner og frøstok, og skær chilikødet i små tern.
  4. Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
  5. Varm olien i en pande, og svits rosenkål, chili og hvidløg ved høj varme, til det har taget farve, og rosenkålene er let møre uden at være fuldstændig bløde.
  6. Kom indholdet af panden op i en skål.
  7. Pisk citronsaft og -skal sammen med olie og sojasauce, og smag til med salt og peber og evt. mere citron.
  8. Vend dressingen i skålen med rosenkålsblandingen og pinjekerner.
  9. Skyl skovsyren og dilden, og anret den oven på den lune rosenkålssalat.

Du kan udskifte skovsyre og/eller dild med andre krydderurter helt efter din smag.

Det kan være svært at få ferske kyllingevinger i de almindelige supermarkeder, men så kan du heldigvis bestille dem online, f.eks. fra Hopballe Mølle.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     3166/754
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 49 %
    Kulhydrat: 32 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     827/198
    Protein: 10 g
    Fedt: 11 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med kylling

One pot-kylling
One pot-kylling
Gryderet med butterbeans, kidneybønner og kylling
Gryderet med butterbeans, kidneybønner og kylling
Kylling i cola – med barbecuesmag
Kylling i cola – med barbecuesmag
Kylling i karry med ris
Kylling i karry med ris
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hot wings
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)