Personer
Minutter
Hvis du ikke kan lide at få fedtede finger, eller hvis du ikke kan lide at gnave af ben, så skal du holde dig fra hot wings. For hotwings skal spises med fingrene, og de skal være noget så fedtede – altså vingerne, ja, fingrene skal også nok blive det.
Derfor er det også en god idé at sørge for, at der er fugtighedsservietter til rådighed. Almindelige servietter duer ikke.
Hot wings – tilbehør
Til hotwings kan du spise f.eks. blandede dampede grøntsager og ris, eller en grøn salat med radiser, tomater og feta eller som her med en skøn, lun rosenkålssalat.
Ingredienser til hotwings
- 20 kyllingevinger
- 150 g mel
- 2 tsk. sød paprika
- 1 knsp. cayennepeber
- 1 spsk. olie eller endnu bedre sprayolie
- 2½ dl barbecuesauce
- 2 spsk. sesamfrø
- Salt
Ingredienser til rosenkålssalat
- 400 g friske eller næsten optøede, frosne rosenkål
- 1 chilipeber
- 1 fed hvidløg
- ½ dl + 1 spsk. olivenolie
- Skal og saft af ½ økologisk citron
- 1 spsk. sojasauce
- 2 spsk. pinjekerner
- 1 lille bdt. rød skovsyre
- 1 lille bdt. dild
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hot wings
- Tænd ovnen på 225° C, varmluft.
- Skær spidsen af vingerne i knækket. Frys spidserne ned, og gem dem til en dag, du skal lave en god fond.
- Kom mel, paprika, cayennepeber og lidt salt i en stor pose beregnet til madvarer.
- Kom kyllingevingerne ned i posen, og ryst godt så melblandingen fordeler sig jævnt på vingerne.
- Læg kyllingevingerne på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir.
- Spray eller fordel olien over.
- Sæt pladen med vingerne i ovnen, og lad dem stege, til vingerne er næsten gennemstegte. Det tager ca. 15-17 minutter.
- Tag nu pladen ud, og pensl vingerne med barbecuesauce, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, til de er helt gennemstegte.
- Tag vingerne ud af ovnen, og hæld dem i et fad, og drys med sesamfrø lige inden servering.
Sådan tilberedes rosenkålssalat
- Pil de yderste grove blade af rosenkålene, skær roden af, og skyl rosenkålene, hvis det er friske rosenkål.
- Halver rosenkålene, eller skær dem i kvarter, hvis de er meget store.
- Skyl chilipeberen, skær den over på langs, fjern stilk, kerner og frøstok, og skær chilikødet i små tern.
- Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
- Varm olien i en pande, og svits rosenkål, chili og hvidløg ved høj varme, til det har taget farve, og rosenkålene er let møre uden at være fuldstændig bløde.
- Kom indholdet af panden op i en skål.
- Pisk citronsaft og -skal sammen med olie og sojasauce, og smag til med salt og peber og evt. mere citron.
- Vend dressingen i skålen med rosenkålsblandingen og pinjekerner.
- Skyl skovsyren og dilden, og anret den oven på den lune rosenkålssalat.
Du kan udskifte skovsyre og/eller dild med andre krydderurter helt efter din smag.
Det kan være svært at få ferske kyllingevinger i de almindelige supermarkeder, men så kan du heldigvis bestille dem online, f.eks. fra Hopballe Mølle.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3166/754 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 49 %
Kulhydrat: 32 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 827/198
Protein: 10 g
Fedt: 11 g
Kulhydrat: 15 g