Kylling i cola … jeg ved egentlig ikke, hvad jeg skal mene om det. Altså den smager skønt, sådan nærmest barbecueagtigt, men jeg tror mere det er ketchuppens skyld end det er colaens skyld. Jeg tror sagtens man kunne frembringe den samme sødlige smag uden colaen, blot med sirup, farin eller et andet sødestof. Men her får du den altså med cola – bare fordi man kan!

Personer

Minutter

Der er ikke mange ingredienser i kylling i cola, og det er supernemt at tilberede. Desuden er det nemt at få ungerne til at spise. Bare navnet – eller noget af navnet … et eller andet i cola – får dem til at løfte armene højt i vejret og juble. Næsten lige så højt som drengene (de store drenge), når der er grydekylling i øl på menuen 😊. Men som nævnt, så handler det nu om kylling i cola.

Ingredienser

  • 400 g kyllingekød – jeg bruger 280 g kyllingebryst og 2 underlår, fordi nogle er til bryst, andre til lår
  • 1 ds. cola – jeg bruger Coop Classic
  • 6½ dl tomatketchup
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 120 g icebergsalat
  • 4 tomater
  • 150 g champignoner
  • 4 syltede asier
  • 25 g parmesan
  • 1 dl Italien dressing

Sådan tilberedes kylling i cola

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Læg kødet i et ovnfast fad.
  3. Rør cola og ketchup sammen, og tilsæt presset hvidløg, salt og peber.
  4. Hæld blandingen over kyllingen, og sæt den i ovnen i 40 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
  5. Skrub eller skræl kartoflerne, og sæt dem over at koge i let saltet vand, til de er gennemkogt – ca. 35-40 minutter, afhængig af størrelse.
  6. Skyl salaten, og snit den i fine strimler,
  7. Skyl tomaterne, skær dem i både, og drys dem med lidt salt.
  8. Skær roden af champignonerne, skyl champignonerne, eller børst dem rene, og skær dem i skiver.
  9. Skær de syltede asier i tern på ca. 1½ x 1½ cm.
  10. Bland salat, tomater, champignoner og asier sammen, og høvl parmesan ost henover.
  11. Servér kylling i cola med kogte kartofler, blandet salat og Italien dressing til.

Når du serverer dressingen til i stedet for at komme den i salaten, forbliver ingredienserne mere sprøde, end hvis du lader dem stå og trække i dressingen. Og alle kan selv dosere, hvor meget dressing de ønsker. Bliver der salat tilovers, er den også mere lækker at spise til frokost dagen efter, når den ikke er smattet og kedelig af at have stået i dressing i mange timer.

Kylling i cola smager også godt med ris til i stedet for kartofler.

Vidste du, at Testuniverset har givet Coop Classic colaen topkarakter i deres test af colaer. Der var otte colaer med i testen. I blandt var selvfølgelig også Coca-Cola og Pepsi, som kom på en delt andenplads sammen med Harboes cola. De fik alle 4 stjerner ud af 6, hvor Coop Classic fik alle 6 stjerner.

Men det er ligegyldigt, hvilken cola du kommer i kylling i cola. Det ændrer heller ikke det store på næringsværdierne – måske lige med undtagelse af kalorierne, hvis du vælger en light. Fedt er der intet af i cola – kun kulhydrater (sødemiddel).

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2749/654
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     377/90
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre retter med cola eller ketchup

Schnitzler med rodfrugter

Schnitzler med rodfrugter

Pastaskaller med tomatsovs

Pastaskaller med tomatsovs

Kong Fiddes livret

Kong Fiddes livret

Rød pennegryde

Rød pennegryde


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kylling i cola
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)