IKKE FEDTFATTIG
“Vingerne er nu engang det lækreste kød på kyllingen”. Det er der så delte meninger om, men det er hvad madmor her i huset synes. De er desværre også det fedeste kød på kyllingen, og de bliver ikke mindre fede af at blive tilberedt med denne lækre grillsauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1798/428 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 42 %
Kulhydrat: 37 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 538/129
Protein: 7 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 37 g
Ingredienser:
- 600 g kyllingevinger
- 1 spsk. worchestersiresauce
- 30 g stegemargarine
- 2 spsk. dijonsennep
- 130 g sukker
- 2½ dl vand
Tilbehør:
- 2 dl snittet hjertesalat
- 2 dl snittet rucolasalat
- 6-8 radiser
- 4 tomater
Sådan tilberedes hotwings med grøn salat:
- Bring vand, margarine og sukker i kog i en pande, og kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
- Rør af og til, og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten.
- Kog karamellen ca. 13 minutter, eller til den bliver lysegul.
- Tænd ovnen på grill.
- Tag panden af varmen, og tilsæt worchestersiresauce og dijonsennep.
- Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Hvis den bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand.
- Vend kyllingevingerne i grillsaucen.
- Bag kyllingevingerne på bagepapir på en bageplade, ca. 10 minutter på hver side uden grillen.
- Snit salaten, skær tomaterne både, og radiserne i skiver.
- Servér salaten til vingerne.