IKKE FEDTFATTIG
Der er noget meditativt ved at lave pasta. Både med at lade dejen rulle igennem pastamaskinen, så dejen bliver tyndere og tyndere, men også at skære, folde, klemme til forskellige pastatyper. Og så smager det jo delizioso – lækkert.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1-1½ time – afhængig af hvilke former du eksperimenterer med
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3659/871 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 54 %
Kulhydrat: 24 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 856/205
Protein: 11 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk. safran
- 6 æg
- 4 spsk. olie
- 400 g oksefars
- 250 g pecorinoost
- 250 g champignon
- 1 fed hvidløg
- 3 dl fløde, 4 %
Sådan tilberedes hjemmelavede raviolier og tortellinier med pecorinosauce:
- Lav en fordybning i midten af melet og tilsæt 1 spsk. olie, safran og 2 æg.
- Krydr med salt og ælt det sammen til en glat dej. Bliver den for tør, så tilsæt lidt vand.
- Lad dejen hvile i 20 minutter. Hvis dejen ikke hviler, er den elastisk og vil trække sig sammen lige så hurtigt, som du ruller den ud. Det bliver du altså hurtig træt af
.
- Riv imens osten.
- Varm 1 spsk. olie i en gryde, og steg kødet.
- Rør det sammen med 4 æg og 150 g pecorino, og krydr med salt og peber.
- Rul pastadejen til tynde plader – gerne i en pastamaskine.
- Skær pladerne i firkanter (2 x 2 cm) eller – til tortellini – (8 x 8), og læg en skefuld fyld på halvdelen af firkanterne. Læg en firkant oven på, og klem kanterne sammen med en gaffel. Eller læg ½ spsk. fyld på hver firkant, og lav tortellinier: Fold firkanten diagonalt sammen om fyldet. Buk spidsen af trekanten ned til den ene side, og saml de to andre spidser sammen på den anden side, og klem spidserne sammen.
- Skær champignonerne i skiver.
- Opvarm resten af olien, og svits champignonerne.
- Tilsæt presset hvidløg, og svits et par minutter.
- Tilsæt fløde.
- Kog op, og kog i et minuts tid.
- Tilsæt osten, og opvarm forsigtigt, til osten er smeltet.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen i saltet vand, til de er al dente.
- Hæld vandet fra, og vend dem i saucen.
Dommen:
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”
- Ælt dejen, og lad den hvile.
- Riv osten.
- Svits oksefarsen.
- Rør æg i.
- …og ost i.
- Rør rundt.
- Smag til.
- Rul pastadejen til tynde plader.
- Kør dem evt. igennem en pastamaskine…
- …til de har den rette tykkelse.
- Kom fyld på halvdelen af firkanterne.
- Læg en firkant over.
- Klem kanterne sammen med en gaffel.
- Lav flere på samme måde.
- Kom fyld på en af de store firkanter.
- Fold firkanten diagonalt sammen.
- Fold spidsen ned mod den ene side.
- Fold de to andre spidser sammen på den anden side.
- Klem sammen.
- Lav flere på samme måde.
- Lav alle pastaerne.
- Skær champignonerne i skiver.
- Svits champignonerne.
- Tilsæt fløde og ost.
- Kog pastaerne.
- Lad pastaerne dryppe af.