IKKE FEDTFATTIG

Du synes måske, det lyder mærkeligt at komme kørvel i bagværk, men det giver en dejlig frisk smag. Nu smager kørvel jo også lidt af anis, så det er jo ikke langt fra lakridssmagen. Men prøv den, den er virkelig lækker. Vi fik ideen, fordi vi havde fået noget suppe med toppings af æbletern og hakket kørvel, og så havde vi noget tilbage, og det skulle jo ikke gå til spilde. Heldigvis for det!
 

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 12 slices
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    831/198
  • Energifordeling:
    Protein: 7 %
    Fedt: 38 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 926/221
    Protein: 4 g
    Fedt: 9 g
    Kulhydrat: 29 g

Ingredienser:

  • 300 g æbler
  • 1 bdt. kørvel
  • 100 g mel
  • 100 g stegemargarine + lidt til at smøre fadet med
  • 100 g sukker
  • 25 g havregryn
  • 2 tsk. lakridsrodspulver
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 2 spsk. rørsukker
  • 30 g mandler
  • 1 spsk kanel

Tilbehør:

  • Fromage frais
  • Marmelade efter eget ønske

Sådan tilberedes crumbleæbletærte med lakridsrodspulver og kørvel:

  1. Skær æbler i tern, og hak kørvel.
  2. Bland æbler, kørvel, kanel, lakridsrodspulver, græsk yoghurt, og rørsukker.
  3. Fordel blandingen i et tærtefad smurt med margarine.
  4. Tænd ovnen på 18° C.
  5. Bland margarine, mel, sukker og havregryn sammen i en skål.
  6. Fordel dejen i små klumper over æblemassen.
  7. Hak mandlerne groft, og drys dem ovenpå.
  8. Bag tærten i ca. 25-30 minutter.
  9. Servér med 1 spsk. fromage frais og lidt marmelade.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
&nbsp

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!