Du synes måske, det lyder mærkeligt at komme kørvel i bagværk, men det giver en dejlig frisk smag. Nu smager kørvel jo også lidt af anis, så det er jo ikke langt fra lakridssmagen. Men prøv den, den er virkelig lækker. Vi fik ideen, fordi vi havde fået noget suppe med toppings af æbletern og hakket kørvel, og så havde vi noget tilbage, og det skulle jo ikke gå til spilde. Heldigvis for det!
- Kategori: Bagværk
- Antal: 12 slices
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 831/198 - Energifordeling:
Protein: 7 %
Fedt: 38 %
Kulhydrat: 55 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 926/221
Protein: 4 g
Fedt: 9 g
Kulhydrat: 29 g
Ingredienser:
- 300 g æbler
- 1 bdt. kørvel
- 100 g mel
- 100 g stegemargarine + lidt til at smøre fadet med
- 100 g sukker
- 25 g havregryn
- 2 tsk. lakridsrodspulver
- 4 spsk. græsk yoghurt
- 2 spsk. rørsukker
- 30 g mandler
- 1 spsk kanel
Tilbehør:
- Fromage frais
- Marmelade efter eget ønske
Sådan tilberedes crumbleæbletærte med lakridsrodspulver og kørvel:
- Skær æbler i tern, og hak kørvel.
- Bland æbler, kørvel, kanel, lakridsrodspulver, græsk yoghurt, og rørsukker.
- Fordel blandingen i et tærtefad smurt med margarine.
- Tænd ovnen på 18° C.
- Bland margarine, mel, sukker og havregryn sammen i en skål.
- Fordel dejen i små klumper over æblemassen.
- Hak mandlerne groft, og drys dem ovenpå.
- Bag tærten i ca. 25-30 minutter.
- Servér med 1 spsk. fromage frais og lidt marmelade.
Dommen:
Samlet:
- Bland æbler,kørvel, kanel, lakridsrodspulver, græsk yoghurt og rørsukker.
- Rør det godt sammen.
- Smør et tærtefad.
- Kom æbleblandingen i fadet.
- Bland margarine, mel, sukker og havregryn sammen i en skål.
- Fordel dejen i klumper over æblemassen.
- Drys de hakkede mandler over.
- Bag den i ovnen.