Danmarks bedste bøfsandwich er den, du laver selv – helt fra bunden af … eller i hvert fald næsten helt fra bunden af. Og det får du opskriften på lige her! De er syndige som ind i helv…. Der er både masser af fedt, masser af salt og masser af kalorier. Det er rigtig tømmermændsmad!

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

​Du kan bage burgerboller selv, hvis du har tid og overskud – evt. kan du bage dem nogle dage inden, hvor du har bedre tid (hvor du ikke har tømmermænd), fryse dem ned og så tø dem op den dag, du skal servere lækre, snaskede bøfsandwich.

Ingredienser til bøfferne

  • 500 g hakket oksekød – ikke for magert
  • Olivenolie til stegning
  • Salt
  • Peber

Ingredienser til sovsen

  • 4 dl oksebouillon
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. tomatketchup
  • ½ tsk. worcestershiresauce
  • 1-2 dråber kulør
  • Salt
  • Peber

Ingredienser til remouladen

  • 1 æggehvide
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1½ dl smagsneutral olie
  • 100 g pickles
  • Salt
  • Peber

Ingredienser til ristede løg

  • 2 store løg
  • 4 spsk. hvedemel
  • Olivenolie til stegning/kogning
  • Groft salt eller flagesalt

Ingredienser til bollerne

  • 4 burgerboller
  • 40 g smør

Ingredienser til samlingen

  • 3 syltede drueagurker
  • 3 tomater
  • 3 spsk. sød chilisauce

Sådan tilberedes bøfsandwich

  1. Del det hakkede oksekød i 8 lige store portioner, og form 8 flade bøffer lidt større end diameteren på burgerbollerne.
  2. Drys med salt og peber, og steg dem på begge sider, til de er næsten gennemstegte.
  3. Tag bøfferne af panden.
  4. Kog panden af med oksebouillonen, rør melet ud i vandet, og jævn bouillonen til en sovs.
  5. Smag til med sennep, ketchup, worcestershiresauce, salt og peber – pas på med saltet, da worcestershiresaucen også tilfører salt.
  6. Giv sovsen et par dråber kulør.
  7. Læg bøfferne i sovsen, og lad det simre i 10-15 minutter.
  8. Rør imens en remoulade ved at røre æggehvide sammen med sennep og eddike samt lidt salt og peber.
  9. Pisk olien i lidt ad gangen, til du har en lækker mayonnaise med en god konsistens.
  10. Hak pickles fint, og bland den sammen med mayonnaisen.
  11. Pil løgene, og skær dem i ringe.
  12. Del ringene fra hinanden, og kom dem i en plastikpose beregnet til fødevarer eller i en skål.
  13. Hæld melet over, og bland det godt, så der kommer mel på alle løgringene.
  14. Kom løg og mel i en sigte, og sigt overskydende mel af.
  15. Varm olie i en pande eller gryde, og steg/kog løgringene, til de er brune – evt. af flere omgange, de må ikke ligge i lag
  16. Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle eller kaffefilter.
  17. Drys med salt.
  18. Flæk burgerbollerne, og steg alle delene i smør på begge sider.
  19. Skær drueagurkerne i skiver på langs, og skær også tomaterne i skiver.
  20. Saml bøfsandwichene med remoulade i bunden, to bøffer med sovs på, agurke- og tomatskiver og ristede løg.
  21. Smør overen med chilisauce, og læg den på.
  22. Kom sovs ud over, top med lidt flere ristede løg, og kom evt. et lille spyd igennem bøfsandwichen, så den holder sig samlet.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    4006/954
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 80 %
    Kulhydrat: 3 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    714/171
    Protein: 5 g
    Fedt: 11 g
    Kulhydrat: <0,5 g

Andre opskrifter med hakket oksekød

Pasta med luksuskødsauce

Pasta med luksuskødsauce

Tacos

Tacos

Sliders

Sliders

Verdens bedste lasagne

Verdens bedste lasagne

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Bøfsandwich
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)