Flot og farverig madagascartorsk. Smager lækkert. Det samme gør tilbehøret, som sagtens kan anvendes til andre retter – især stegte retter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1850/440 - Energifordeling:
Protein: 43 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 469/112
Protein: 12 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 800 g torsk
- 1 nektarin
- 1 løg
- 120 g champignoner
- 1 spsk. olie
- 250 g tørrede, hvide bønner
- 150 g (ca. 2 bundter) radiser (uden top)
- 1 dl kærnemælk
- 1 potte basilikum
- 3 spsk. kapers
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 ds. madagascarpeberkorn
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes madagascartorsk og hvide bønner:
- Læg bønnerne i blød natten over.
- Hæld vandet fra, og kog bønnerne i nyt vand uden salt i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle at.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Fjern eventuelle ben fra fisken, og læg dem i et ovnfast fad smurt med olie.
- Rens champignoner, pil løget, og skær begge dele i skiver.
- Skyl nektarinen, fjern stenen, og skær kødet i tern.
- Krydr fisken med salt og peber, og fordel champignoner, løg og nektarin over. Tilsæt til sidst peberkornene på nær 2-3 tsk.
- Sæt madagascartorsken i ovnen til den er mør (ca. 20 minutter).
- Blend mælken med basilikum og kapers i en blender, og tilsæt eddiken og de sidste grønne peberkorn. Bland dressing og bønner sammen.
- Lad gerne salaten trække, og smag den til med salt.
- Skær radiserne i tynde skiver, og vend dem i salaten før, de serveres til den færdige madagascartorsk.
Dommen: