Hurtigt lavet og velsmagende hverdagsret – dog tager det lidt tid at rive gulerødder og selleri, med mindre man gør det i en foodprocesser eller elektrisk slicer. Skal retten være lidt mere drøj, kan du servere pasta til din farsgryde.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1752/417
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     297/71
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 400 g oksefars
  • ½ kg gulerødder
  • ½ kg knoldselleri
  • 2 løg
  • 1 laurbærblad
  • Lidt basilikum
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 oksebouillonterning
  • 6 dl vand
  • 1 spsk. majsstivelse udrørt i 1 dl vand
  • Spidskommen
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes farsgryde med gulerødder og selleri:

  1. Svits kødet i en stegegryde uden tilsætning af fedtstof, til kødet skiller.
  2. Skær løgene i halve ringe, og tilsæt dem, og svits dem med i nogle minutter.
  3. Riv gulerødder og knoldselleri groft, og tilsæt dem sammen med krydderier, bouillonterning, vand og rødvinseddike.
  4. Lad retten simre ½ time.
  5. Jævn med majsstivelsen.
  6. Kog retten igennem, og lad den småkoge i ca. 5 minutter.
  7. Smag til med spidskommen, salt og peber og evt. mere rødvinseddike.
  8. Servér lunt naanbrød til den varme farsgryde.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!