En anderledes og spændende måde at få skinkeschnitzler på. Grøntsagerne smager herligt og kan sagtens bruges som tilbehør til alt muligt andet, lige fra frikadeller til svinekam. Kan man ikke få fat i usaltede pistacienødder kan pinjekerner eller sesamfrø bruges.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1716/409
  • Energifordeling:
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 51 %
    Protein: 36 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 337/80
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g
    Protein: 6 g

Ingredienser:

  • 4 skinkeschnitzler
  • 2 spsk. olie
  • 1 skalotteløg
  • 200 g champignon
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk. rasp
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. soja
  • 6 gulerødder
  • 2 porrer
  • 8 kartofler
  • 2 spsk. usaltede pistacienødder (købes hos den lokale frugt- og grøntpuscher)
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fyldte skinkeschnitzler:

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Skyl og rens champignonerne, og hak dem fint.
  3. Skyl og hak persillen.
  4. Lad løg og champignoner dampe i ca. 5 minutter på en tør pande. Rør af og til.
  5. Tilsæt persille og rasp, og krydr med lidt salt og peber.
  6. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle, og bank dem evt. let, så de har en tykkelse på 1-1½ cm.
  7. Læg 1-1½ spsk. fyld på den ene halvdel af hver schnitzel, og fold kødet sammen om fyldet – servér evt. resterende fyld ved siden af.
  8. Luk med en kødnål.
  9. Snit kødet i folden på ydersiden, så lukker de sig ikke op efter stegning.
  10. Varm 1 spsk. olie op på panden, og brun først kødet 1 minut på hver side ved høj varme.
  11. Skru ned til svag varme.
  12. Hæld vand ved, og fortsæt stegningen i ca. 6 minutter på hver side.
  13. Pak kødet i stanniol.
  14. Kom soja i skyen, og brug den som sauce.
  15. Skræl gulerødderne, og skær dem igennem, så der dannes 6-8 lige lange strimler.
  16. Skyl, og rens porrerne, og skær dem i samme størrelse som gulerødderne.
  17. Vask kartoflerne, og skær dem i stænger med samme bredde.
  18. Opvarm den resterende olie i en wok eller stor pande. Rist gulerødder og kartofler i 3 minutter ved høj varme og i 3 minutter ved middel varme under hyppig omrøring.
  19. Tilsæt pistacienødder og porrer, og rist det hele endnu 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.
  20. Tag kødnålen ud af kødet.
  21. Servér kød, grøntsager, sky og evt. resterende fyld.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!