Komme hvad der komme vil, bare d’er rødbede til. En anderledes måde at få rødbeder på, og rødbedesalat kan sagtens bruges som tilbehør til mange andre retter.
Rødbedesalaten her er ret enkel. Den består af få ingredienser og er hurtigt lavet. Og så er der gedeost indblandet. Vi elsker gedeost. Mums!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
- KJ/Kcal: 1772/422
- Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 408/97
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 kg rødbeder – renset vægt
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 2 spsk. flydende honning
- ½ spsk. olivenolie
- 50 g gederulle
- 30 g pinjekerner
- 500 g mager oksefars
- 150 g rucolasalat
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bøf med rødbedesalat:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl rødbederne, og skær dem i stave.
- Vend rødbederne med balsamico, honning, olie, salt og peber.
- Bag dem i ovnen 20-25 minutter.
- Ikke helt møre – de skal stadig have bid.
- Kom gedeost i skiver/klumper og pinjekerner over, og lad det stå i ovnen i et par minutter mere, til osten begynder at smelte.
- Form farsen til 4 bøffer, og steg dem på en tør pande. Krydr med salt og peber.
- Vend rucolasalat med citronsaft og salt.
Velbekomme!
Dommen: