I en hverdag fyldt med stress, jag og alverdens pligter, kan det for blive for meget, at skulle bikse noget godt mad sammen hver dag. For mange familier bliver det den lette løsning med færdiglavet mad fra Brugsen, måske endda pizza fra den lokale pizzamand eller andre nemme løsninger. Men der findes faktisk en nemmere måde.

Hurtige løsninger er selvfølgelig helt okay, så længe du ikke gør det hver dag. For oftest, så er det ikke de bedste valg du foretager i forhold til kosten. Især ikke, hvis du bestiller mad der går under betegnelsen som junk-food.

Det er nemmere end du tror

For du behøves ikke altid bestille pizza ved den lokale eller varme en færdiglavet ret. For det første, så bliver det kedeligt i længden, men desuden, så er det oftest ikke særligt sundt i længden heller.

For mange handler det om, at der ikke kan findes tid eller overskud til madlavningen. Nogen synes det er kedeligt. Nogen kan bare ikke overskue det. Mens andre måske ikke har de bedste kokkereringsevner.

Derfor er det også forskelligt, hvad folk har brug for, for at skabe en lettere hverdag, hvad angår madlavningen. Herunder kommer nogle gode tips, som du kan se om passer på dig og dine behov.

Lav en ugentlig madplan

Det kan lyde som en stor omgang. Men det kan faktisk være ret simpelt at lave en madplan. Nuvel, det kræver du sætter dig ned nogle minutter og finder på de forskellige retter og planlægger indkøb.

Men når det er gjort, så er det gjort. Så ved du hvad du skal have alle ugens syv dage – og bare det i sig selv, kan give energien til at lave maden. Find inspiration til din madplan her.

Køb stort ind

For nogen er det irriterende at skulle købe en hver dag. Men planlægger du lidt, så kan du nøjes med at købe ind 1-2 gange i ugen. Det kan lette byrden for mange. Det tager ikke længe at finde alle de ingredienser og råvarer, som du skal bruge de næste 3-4 dage eller en hel uge – også selvom i er en hel familie.

Du har også muligheden for at købe online – og så behøves du slet ikke køre ned i det lokale supermarked, hvilket også er en tidsrøver for mange.

Giv det tid og skab en rutine

Naturligvis er du også nødt til at vænne sig til at lave mad dagligt og samtidig sørge for det er varieret og sund mad. Men på sigt vil du få det som ren rutine.

I takt med du bliver bedre til at købe ind og planlægge sunde måltider, så vil energien også komme. Netop på grund af de gode madvarer du nu indtager fremfor junk-food eller lignende.

Bestil måltidskasser

Måltidskasser, ikke madpakker. I dag kan du faktisk bestille komplette madkasser, som indeholder en masse ingredienser og nemme opskrifter, som passer til jeres antal i familien, jeres præferencer og kriterier. Nemmere bliver det ikke. Se mere om mulighederne og test af måltidskasser her.