I løbet af de sidste par måneder er de sidste danskere kommet hjem fra sommerferie. Og udover en masse gode oplevelser, souvenirs og en solbrun hud, så medbringer de fleste nok lidt ekstra feriekilo på sidebenene med hjem fra ferien. Hvordan får du dem af igen uden en slankekur?

De fleste danskere vælger nemlig at forkæle sig selv med ekstra god mad og vin i ferien, men heldigvis er det nemt at komme af med de overflødige kilo igen uden, at man skal kaste sig ud i den helt store slankekur. Så hvis du selv føler at du har fået lidt mere med hjem fra ferien, end du havde håbet på, så kommer der her en kort guide til, hvordan du kommer tilbage i form – uden at gå på slankekur!

1: Drop desserterne og find salatskålen frem

Frem med salatskålen og væk med slikskålenEn af de første ting man bør genintroducere i sin kost, når man kommer hjem fra sin sommerferie er salat. Flere undersøgelser har vist, at det er salaten som de fleste danskere vælger at skære ned på, når det bliver ferietid. I stedet vælger flere både at spise flere is og desserter, samt at drikke flere øl og sodavand som alt sammen er med til at øge kalorieindtaget. Hvis man derfor sørger for at vende tilbage til traditionelle kostvaner, med blandt andet faste mængder salat og grønt, vil man hurtigt kunne bidrage til, at de overflødige kilo forvinder igen.

2: Vend tilbage til de faste sengetider

Vend tilbage til de faste sengetiderEn anden ting som også er med til at bidrage til, at man tager på i løbet af sin sommerferie er at man ofte ændrer sin døgnrytme. Dette kan både ske, hvis man rejser til en anden tidszone eller, hvis man blot vælger at gå senere i seng samt at stå senere op.

Grunden til dette er at ens forbrænding styres af ens indre ur. Når man befinder sig i dyb søvn, genopbygger kroppen sig selv via en proces der hedder proteinsyntese. Denne proces finder sted hele døgnet rundt, men kører i højeste gear, når man sover. Som regel sker dette i tidsrummet fra klokken 22 om aftenen til klokken 02 om morgenen. Hvis man skifter døgnrytme, vil man forvirre ens indre ur og dermed kan kroppen ikke genopbygge sig selv og dermed vil ens krop komme til at lagre mere fedt end normalt. Det bedste man kan gøre, er derfor sørge for at både stå op og komme i seng samme tid hver dag, når man er vendt hjem fra ferie.

3: Lad bilen stå i garagen og tag cyklen på arbejde

Hvad enten man har været på ferie eller i Sydfrankrig eller i sommerhus ved den jyske vestkyst så er der en god sandsynlighed for at man har siddet bag rattet på sin bil mange timer i løbet af sin ferie. Så hvis man gerne vil smide de overflødige feriekilo så hurtigt som muligt kan det være en god ide at lade bilen stå i garagen og i stedet tage cyklen på arbejde. Når man er på ferie skærer man oftest ned på både mængden af motion og aktivitetsniveau generelt og derfor kan en cykeltur være meget effektiv i forhold til at få forbrændingen op i gear igen.

4: Drik masser af vand – ikke sodavand

Drik masser af vandEn sidste ting som man kan gøre for at komme de overflødige feriekilo til livs er at droppe sodavanden og andre sukkerholdige drikke. De fleste danskere drikker både mere sodavand og alkohol når de er på ferie. Netop derfor kan man med fordel droppe sodavanden og vende tilbage til i stedet at drikke vand til sine måltider. De fleste danskere er allerede vant til at indtage større mængder vand på sommerferien og derfor er der i dette tilfælde tale om minimale kostændringer som dog har en stor effekt. En anden mere praktisk fordel ved at drikke vand fremfor sodavand er at man øger sit energiniveau og undgår de berømte shugar-rushes på arbejdet hvilket gør en langt mere produktiv som din chef sikkert vil sætte pris på.