Pandekager med øl … uhm! siger jeg bare. Pandekager smager skønt, og efter jeg har fået en rigtig pandekagepande, elsker jeg at lave dem. Jeg ved ikke, hvad der er med den pande, men den gør det bare nemmere.

Stk.

Minutter

Pandekager kan tilberedes på mange forskellige. Min pandekageopskrift er skrevet på en gammel gulnet seddel. Jeg har fået den af min mor, som har fået den af min farmor. Der er øl i. Som efter sigende skulle gøre pandekagerne sprøde og lette. Jeg bilder mig nu ind, at jeg også kan smage det – altså ikke at de smager af øl, men bare anderledes end uden øl. Men ét er sikkert – på en skala fra 1 til 10 … de smager godt!

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 8 dl minimælk
  • 75 g sukker
  • 6 æg
  • 1 dl øl
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • Stegemargarine til stegning/bagning

Sådan tilberedes pandekager med øl

  1. Bland mel, mælk og sukker – brug et piskeris eller en elpisker, så undgås klumper.
  2. Tilsæt æg, salt og vaniljesukker.
  3. Pisk det godt sammen.
  4. Tilsæt øl, og rør om.
  5. Smelt margarinen på den pande, du vil stege pandekagerne i. Du skal bruge ca. 45 g. Det er faktisk forbløffende lidt, der skal til. Du kan også bruge en let, flydende margarine, så kan du måske nedsætte fedtprocenten en smule, og du behøver ikke smelte margarinen, inden du går i gang.
  6. Hæld den smeltede margarine over i en lille skål eller lignende.
  7. Hæld dej på panden – bare lige nok til at det dækker bunden, når du svinger, vender og drejer panden op og ned, rundt og frem og tilbage.
  8. Lad pandekagen blive brun og fast, inden du vender den og steger den på den anden side.
  9. Tag pandekagen af, når den også er brun på den anden side.
  10. Fortsæt, til al dejen er brugt – kom en lille smule smeltet margarine på panden, imellem hver pandekage.

Pandekager kan serveres med is og syltetøj – så skal de helst være lune, synes jeg. De kan også serveres med syltetøj eller marmelade til kaffen eller  med sirup. Eller de kan serveres – som jeg fik dem som barn og stadig elsker at spise dem – smurt med smør og drysset sukker og derefter rullet sammen. På billedet er pandekagestablen drysset med perlesukker – bare for et syns skyld.

  • Kategori: Dessert
  • Antal: 25 stk.
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
    378/90
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    592/142
    Protein: 6 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 19 g

Andre opskrifter på pandekager

Pandekager med fyld

Pandekager med fyld

Crepe Suzette

Crepe Suzette

Majspandekager med stegt kylling og rosenkål

Majspandekager med stegt kylling og rosenkål

Chapati med orientalsk inspireret fyld

Chapati med orientalsk inspireret fyld

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Pandekager med øl
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)