Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropslankekuren.dk/public_html/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 824

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropslankekuren.dk/public_html/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 831

Brug tykke stykker fisk, som torsk, filet royal eller andet til disse fiskebøffer. Normalt forbinder man ikke fisk med brun sauce, men det passer faktisk forrygende til denne ret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    1771/422
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 344/82
    Protein: 7 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g kuller filet royal
  • Ca. 70 g hvedemel
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 løg
  • 3 dl minimælk
  • 1 spsk. sojasauce
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 680-800 g kartofler
  • 1 broccoli

Sådan tilberedes fiskebøffer med løgsauce:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Pil løget, og hak det groft.
  3. Dup evt. væde af fisken, og fjern eventuelle ben.
  4. Skær fisken i mindre stykker (bøffer) a ca. 7 cm.
  5. Hæld melet på nær 1 spsk. op på en tallerken eller et stykke stanniol.
  6. Vend fiskebøfferne i melet.
  7. Lad margarinen blive gylden i en pande.
  8. Steg fisken ved kraftig varme 3-4 minutter på hver side, til skorpen er gylden og sprød, og fiskekødet mørt uden at være tørt.
  9. Læg fiskebøfferne i et fad, og drys dem med groft salt.
  10. Hold dem varme ved at lægge stanniol over.
  11. Skyl broccolien, skær den i mindre stykker, og kog den i letsaltet vand i 3-4 minutter i en gryde uden låg.
  12. Kom løgstykkerne i panden, og brun dem i ca. 2 minutter.
  13. Drys mel over, og bag løgblandingen sammen under omrøring i ca. 2 minutter.
  14. Tilsæt mælk, og bring blandingen i kog, stadig under omrøring.
  15. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 minutter, til den begynder at tykne.
  16. Smag til med sojasauce, salt og peber.
  17. Tilsæt kulør.
  18. Servér fiskebøfferne med kogte kartofler, dampet broccoli og sauce.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!