Brug tykke stykker fisk, som torsk, filet royal eller andet til disse fiskebøffer. Normalt forbinder man ikke fisk med brun sauce, men det passer faktisk forrygende til denne ret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    1771/422
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 344/82
    Protein: 7 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g kuller filet royal
  • Ca. 70 g hvedemel
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 løg
  • 3 dl minimælk
  • 1 spsk. sojasauce
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 680-800 g kartofler
  • 1 broccoli

Sådan tilberedes fiskebøffer med løgsauce:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Pil løget, og hak det groft.
  3. Dup evt. væde af fisken, og fjern eventuelle ben.
  4. Skær fisken i mindre stykker (bøffer) a ca. 7 cm.
  5. Hæld melet på nær 1 spsk. op på en tallerken eller et stykke stanniol.
  6. Vend fiskebøfferne i melet.
  7. Lad margarinen blive gylden i en pande.
  8. Steg fisken ved kraftig varme 3-4 minutter på hver side, til skorpen er gylden og sprød, og fiskekødet mørt uden at være tørt.
  9. Læg fiskebøfferne i et fad, og drys dem med groft salt.
  10. Hold dem varme ved at lægge stanniol over.
  11. Skyl broccolien, skær den i mindre stykker, og kog den i letsaltet vand i 3-4 minutter i en gryde uden låg.
  12. Kom løgstykkerne i panden, og brun dem i ca. 2 minutter.
  13. Drys mel over, og bag løgblandingen sammen under omrøring i ca. 2 minutter.
  14. Tilsæt mælk, og bring blandingen i kog, stadig under omrøring.
  15. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 minutter, til den begynder at tykne.
  16. Smag til med sojasauce, salt og peber.
  17. Tilsæt kulør.
  18. Servér fiskebøfferne med kogte kartofler, dampet broccoli og sauce.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!