Sikken dejlig skinkesteg! Det var faktisk en ovnsteg – i hvert fald i følge etiketten, men vi valgte at stege den i gryde. Og resultatet var lækkert.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2305/549 - Energifordeling:
Protein: 40 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 308/73
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 1 skinkesteg (ca. 1 kg)
- ½-1 porre
- 1 spsk. olie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 dl vand
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. grøntsagsfond (Touch of Taste)
- 250 g champignoner
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 4 gulerødder
- 2-2½ porrer
- 2 dl ærter
Sådan tilberedes skinkesteg med hvidløg og porrer:
- Hak porre og hvidløg fint.
- Skær to dybe snit i stegen, og fyld dem med hvidløg og porre.
- Brun stegen på alle sider i olien.
- Skær løget i både, og champignonerne i kvarte.
- Tag stegen op af gryden.
- Svits løgene et par minutter. Tilsæt champignonerne, og lad dem stege med i et par minutter.
- Læg stegen tilbage i gryden. Hæld vand, bouillon og fond ved. Lad det hele stege ved lavt blus under låg en times tid.
- Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Ordn porrerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kom gulerødderne og porrerne i kartoffelgryden, når der er 10 minutter tilbage af kogetiden. Tilsæt ærterne 3-5 minutter før de øvrige grøntsager er færdige.
- Tag stegen op af gryden, og jævn med majsstivelse.
- Skær den færdige skinkesteg i skiver og servér.
Rester af stegen kan bruges i sandwich, biksemad eller i en tærte.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
mm, skinke er godt. Simpelthen saa lang tid siden, jeg har spist skinke.
Men det ser godt ud. Og saa er der sgi juletema paa bloggen! Hehe
K.h. Signe
Juleretterne starter jo lidt allerede på Mortens aften, synes vi. Ja, det er da måske lidt tidligt med juletema, men det er jo en dejlig tid at gå i møde her i vintermørket. 🙂