Farserede kartofler vil sagtens kunnes laves som kødfri også. Udelad farsen, og hak nogle champignoner eller tilsæt nogle bønner i stedet. Men ellers kan vi bare sige… Lækkert, lækkert, lækkert.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • 500 g mager flæskefars
  • 1 spsk. olie
  • 2 løg
  • 4 forårsløg
  • 4 gulerødder
  • 200 g rodselleri
  • 1 par kviste frisk rosmarin
  • 4 spsk. fromage frais
  • 2 spsk. mager, revet ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 12 cherrytomater eller evt. salat

Sådan tilberedes farserede kartofler

  1. Skrub kartoflerne, og bag dem i ovnen ved 200° C i ca. 1 time, til de er helt møre.
  2. Svits kødet i olien. Hak grøntsagerne i en foodprocessor, og kom dem i.
  3. Lad det hele svitse, til det begynder at brune.
  4. Drys med salt, peber og lidt hakket rosmarin.
  5. Flæk kartoflerne, mens de er varme, og skrab forsigtigt indmaden ud, og mos den.
  6. Rør mosen i kødblandingen, og tilsæt fromage frais. Smag til med salt og peber.
  7. Fordel blandingen i kartoffelskallerne. Drys med ost, og bag kartoflerne igen i 15-20 minutter.
  8. Servér med cherrytomater eller evt. salat og en kvist rosmarin.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1832/436
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    345/82
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter på farserede retter

Farserede portobello til fiskefrikadeller

Farserede portobello til fiskefrikadeller

Farserede porrer med rosenkålssalat

Farserede porrer med rosenkålssalat

Laksefarseret rødspættefilet med kartoffelbåde

Laksefarseret rødspættefilet med kartoffelbåde

Champignonfarseret kalkunbryst

Champignonfarseret kalkunbryst

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Farserede kartofler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)