Farserede kartofler vil sagtens kunnes laves som kødfri også. Udelad farsen, og hak nogle champignoner eller tilsæt nogle bønner i stedet. Men ellers kan vi bare sige… Lækkert, lækkert, lækkert.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- 500 g mager flæskefars
- 1 spsk. olie
- 2 løg
- 4 forårsløg
- 4 gulerødder
- 200 g rodselleri
- 1 par kviste frisk rosmarin
- 4 spsk. fromage frais
- 2 spsk. mager, revet ost
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 12 cherrytomater eller evt. salat
Sådan tilberedes farserede kartofler
- Skrub kartoflerne, og bag dem i ovnen ved 200° C i ca. 1 time, til de er helt møre.
- Svits kødet i olien. Hak grøntsagerne i en foodprocessor, og kom dem i.
- Lad det hele svitse, til det begynder at brune.
- Drys med salt, peber og lidt hakket rosmarin.
- Flæk kartoflerne, mens de er varme, og skrab forsigtigt indmaden ud, og mos den.
- Rør mosen i kødblandingen, og tilsæt fromage frais. Smag til med salt og peber.
- Fordel blandingen i kartoffelskallerne. Drys med ost, og bag kartoflerne igen i 15-20 minutter.
- Servér med cherrytomater eller evt. salat og en kvist rosmarin.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1832/436 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 345/82
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Farserede kartofler
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on