Denne bulgursalat er dejligt mættende og frisk i smagen. Og så smager den godt til næsten alt – også skinkeschnitzler.
Personer
Minutter
Hvis alle kan lide ost, kan man blande osten i salaten i stedet for at servere den til. Det er også hyggeligt at tilberede salaten, komme den i en skål med låg og tage den, de forberedte schnitzler og en engangsgrill med til stranden, evt. sammen med en flaske kold hvidvin – den er dog ikke regnet med i næringsindholdet.
Ingredienser
- 4 skinkeschnitzler
- ½ dl barbecuesauce
- 2 dl bulgur
- 450 g friske asparges
- 150 g frisk spinat
- 2 hjertesalat
- 250 g cherrytomater
- 2 gulerødder
- 1 spsk. eddike
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. friske krydderurter
- 1 tsk. rørsukker
- 1 tsk. sennep
- ½ tørret, rød chilipeber
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 10 g mager ost, gerne lidt tør
- 4 miniflutes
Sådan tilberedes skinkeschnitzler med bulgursalat:
- Kog bulgur efter anvisningen på pakken, og lad den herefter køle af.
- Skyl aspargesene, og skær den nederste træede del fra.
- Blancher aspargesene i 1 minut.
- Skyl og hak spinat og hjertesalat.
- Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.
- Skræl gulerødderne, og høvl dem med kartoffelskrælleren.
- Bland alle grøntsagerne sammen.
- Bland en dressing af eddike, olie, krydderurter, sukker, sennep og chili, og smag til med salt og peber.
- Pensl schnitzlerne med barbecuesauce, og krydr med salt og peber.
- Steg dem på grillen eller på en grillpande 3-4 minutter på hver side.
- Høvl osten, evt. med kartoffelskrælleren.
- Bland de afkølede bulgur i salaten, og hæld dressingen over.
- Servér ost og lune flutes sammen med salat og schnitzler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2334/556 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 539/128
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g