Hurtigt og nemt og en god ide, hvis der kommer uventede gæster, så kødet hurtigt skal strækkes til flere personer. Bulguren kan udelades, men er også med til at få retten til at række længere og mætte mere.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2205/525
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 68 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 538/128
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 22 g

Ingredienser:

  • 500 g oksekød
  • 6 store kartofler
  • 5 gulerødder
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. karry
  • ca. 4 dl bouillon
  • 4 dl bulgur
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 ciabattabrød

Sådan tilberedes wok med kartofler og bulgur:

  1. Skær oksekødet i strimler.
  2. Brænd karryen af i en wok.
  3. Brun og steg kødet.
  4. Skræl kartofler og gulerødder, og skær kartoflerne i tern, og gulerødderne i stænger.
  5. Pil løg og hvidløg.
  6. Hak løget, og skær hvidløget i tynde skiver.
  7. Tag kødet op af wokken, når det er mørt.
  8. Svits kartofler, gulerødder, løg og hvidløg.
  9. Tilsæt bouillon, og læg låg på.
  10. Lad retten simre, til kartoflerne er møre (ca. 15 min).
  11. Kog bulguren efter anvisningen på pakken.
  12. Skær den røde peber i strimler.
  13. Tilsæt kød og rød peber, når kartoflerne er møre, og lad det varme med 10 min.
  14. Bland til sidst den kogte bulgur i.
  15. Skær ciabattabrødet i tykke skiver, og servér.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Louise: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!