Disse crostini er ikke “ægte” crostini og så alligevel. De er ikke fedtfattige i sig selv, men spiser du en lækker portion suppe til – som naturligvis skal være fedtfattig – så holder retten sig på de maksimum 30 i fedtprocent.
Personer
Minutter
Crostini er ristet brød med “noget” på. Der findes meget forskelligt du kan komme på. Normalt vil man nok bruge ciabattabrød eller noget i den dur, men her har jeg brugt ganske almindelige kuvertflutes. Det er en god måde at pifte de små flutes op på. Er det lange flutes, du vil pifte op, så tjek mine nemt pimpede flutes, som selvfølgelig også kan bruges på kuvertflutene.
Crostini kan også laves – i forskellige varianter – og serveres til tapas, antipasta, hors d’oeuvre, meze, eller hvad man nu kalder de små appetitvækkere for i de forskellige lande.
Men de kan også sagtens spise som et ekstra lækker luksusflute til suppen – både til forretten, middagsretten og skrub-af-suppen.
På billedet herover bliver de lækre crostini serveret til gulerodssuppe.
Ingredienser
- 1 rød chilipeber
- 6 sorte oliven
- 6 spsk. revet cheddar
- Ca. 130 g mayonnaise – homemade
- 4 mini-/kuvertflutes
Tilbehør
- 4 portioner gulerodssuppe
Sådan tilberedes crostini til gulrodssuppen
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skyl chilipeberen, rul den mellem håndfladerne, så kernerne rasler løs, skær toppen af den, og hæld kernerne ud af den.
- Skær resten chilipeberen i tynde strimler.
- Skær olivenerne i fine skiver, og bland dem, chilipeberstrimlerne og cheddarosten i mayonnaisen.
- Skær flutene over eller i skiver – nøjagtigt som du selv føler for – og fordel mayonnaiseblandingen på stykkerne/skiverne.
- Sæt de ubagte crostini på en rist, og kom dem i ovnen i ca. 5-7 minutter.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2678/638 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 411/98
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Crostini
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on