Hvis du elsker jordskokker, så er denne ret noget for dig. Den er nem at lave, den er billig, når jordskokkerne har sæson, og så er den utroligt velsmagende.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1483/353 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 412/98
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 300 g frisk båndpasta
- 750 g jordskokker
- 200 g light flødeost
- 1 dl grønsagsbouillon
- 200 g bacon – evt. i tern eller strimler
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Frisk persille
- Parmesan
Sådan tilberedes pasta i jordskokcreme:
- Skrub og vask jordskokkerne grundigt, skær eventuelle pletter fra, og tør dem i et viskestykke.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær de store jordskokker i mindre stykker, så alle jordskokker er noget nær den samme størrelse.
- Læg jordskokkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 30-40 minutter, til de er absolut møre.
- Steg baconen, når jordskokkerne er ved at være færdige, og læg det på fedtsugende papir.
- Kog – ligeledes så det passer med, at den er færdig samtidig med jordskokcremen – pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den dryppe af.
- Kom de bagte jordskokker i en blender sammen med flødeost og bouillon.
- Blend det hele sammen til en tyk creme, og smag til med salt og peber.
- Vend den afdryppede pasta med cremen, og server med sprødstegt bacon, et drys persille og lidt høvlet parmesan.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag