Vi kan kun anbefale dig at prøve denne crumbleæbletærte med lakridsrodspulver og kørvel. Den er virkelig lækker.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Du synes måske, det lyder mærkeligt at komme kørvel i bagværk, men det giver en dejlig frisk smag. Nu smager kørvel jo også lidt af anis, så det er jo ikke langt fra lakridssmagen. Vi fik ideen, fordi vi havde fået noget suppe med toppings af æbletern og hakket kørvel, og så havde vi noget tilbage, og det skulle jo ikke gå til spilde. Heldigvis for det!
Ingredienser
- 300 g æbler
- 1 bdt. kørvel
- 100 g mel
- 100 g stegemargarine + lidt til at smøre fadet med
- 100 g sukker
- 25 g havregryn
- 2 tsk. lakridsrodspulver
- 4 spsk. græsk yoghurt
- 2 spsk. rørsukker
- 30 g mandler
- 1 spsk kanel
Tilbehør
- Fromage frais
- Marmelade efter eget ønske
Sådan tilberedes crumbleæbletærte med lakridsrodspulver og kørvel
- Skær æbler i tern, og hak kørvel.
- Bland æbler, kørvel, kanel, lakridsrodspulver, græsk yoghurt, og rørsukker.
- Fordel blandingen i et tærtefad smurt med margarine.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Bland margarine, mel, sukker og havregryn sammen i en skål.
- Fordel dejen i små klumper over æblemassen.
- Hak mandlerne groft, og drys dem ovenpå.
- Bag tærten i ca. 25-30 minutter.
- Servér med 1 spsk. fromage frais og lidt marmelade.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 12 stykker
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 831/198 - Energifordeling:
Protein: 7 %
Fedt: 38 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 926/221
Protein: 4 g
Fedt: 9 g
Kulhydrat: 29 g
Informationer
Opskriftens navn
Crmubleæbletærte med lakridsrodspulver og kørvel
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on