Vi ved jo godt, at fisk er sundt, men tit bliver det bare til den sædvanlige fiskefilet eller lidt laks. Har du også lyst til at lave noget lidt ud over det sædvanlige? Prøv denne nemme filet royal af mørksej med timian/citrondrys og sauterede svampe. Servér med ris, pasta eller kartofler, som du selv synes.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g filet royal af mørksej
  • 2 skiver lufttørret skinke
  • 30 g salatløg
  • 2 dl hvidvin
  • 250 g blandede svampe
  • Skallen af 1 usprøjtet citron
  • 4 tomater
  • 1 tsk. tomatpasta
  • 2 spsk. olie
  • Lidt frisk timian
  • 15 g stegemargarine
  • Sukker
  • Sojasauce
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 300 g jasminris

Sådan tilberedes filet royal af mørksej med timian/citrondrys og sauterede svampe

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skær fisken i portionsstykker.
  4. Blend 1 spsk. friskhakket timian med citronskallen.
  5. Drys blandingen over fisken, og fordel margarinen oven på fileterne.
  6. Læg fisken i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 12 minutter.
  7. Lad fisken hvile tildækket i 5 minutter inden servering.
  8. Skær skinke og løg i mindre stykker, og svits dem i halvdelen af olien i en gryde.
  9. Skær tomaterne i kvarte, og tilsæt tomater dem, hvidvin, 2 dl vand og lidt timian.
  10. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
  11. Smag til med lidt sukker, salt og peber og blend til sidst saucen.
  12. Rens svampene, og rist dem på en varm pande i resten af olien.
  13. Krydr dem med sojasauce.
  14. Servér med kogte ris.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1922/458
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    308/74
    Protein: 6 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med mørksej

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Mørksej i godt selskab

Mørksej i godt selskab

Parmesangratineret mørksej svømmende i karrryfløde

Parmesangratineret mørksej svømmende i karrryfløde

Braiseret mørksej med citronsauce

Braiseret mørksej med citronsauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Filet royal af mørksej med timian/citrondrys og sauterede svampe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)