Vi har brugt filet royal af blålangen til denne fiskesuppe med græskar og linser. Men resten af fisken eller almindelig lange er lige så anvendelig.
Personer
Minutter
Langen er flot fisk. Hvid og fast i kødet og egner sig særdeles godt til komme i en suppe.
Ingredienser
- 600 g græskar – renset vægt
- 1 l vand
- 2 store æbler
- 150 g røde linser
- 3 fed hvidløg
- 3 laurbærblade
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 5 dl yoghurt naturel, 0,1 %
- 400 g filet royal af blålange
- 2 porrer
- Salt
Tilbehør
- 100 g multikernebrød – som jo ikke i sig selv er fedtfattigt, men hele retten holder sig inden for de maks. 30 % alligevel.
Sådan tilberedes fiskesuppe med græskar og linser
- Kog fisken i 3-4 minutter i så meget af vandet, at det dækker.
- Halver græskarret, og fjern kernerne.
- Skær græskarret i store både, og skræl dem. Skær græskarkødet i mindre stykker.
- Skræl det ene æble, og skær det i grove stykker.¨
- Pil hvidløgene.
- Skyl linserne grundigt.
- Tag fisken op af vandet, og skær den i mundrette bidder. Hold den gerne varm.
- Bring vandet fra fisken og resten af vandet, græskarkød, æble, linser, hvidløg, laurbærblade, spidskommen og 1 spsk. salt i kog.
- Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter, til linserne er godt møre.
- Skær porrerne i tynde ringe.
- Fjern laurbærbladene fra suppen, tilsæt 1 dl yoghurt, og blend suppen.
- Bring suppen i kog, og tilsæt porrer.
- Læg låg på gryden, tag den af varmen, og lad suppen stå i ca. 3 minutter.
- Smag til.
- Skær det sidste æble i tern.
- Fordel æbletern og fisk i portionsskåle, og hæld den varme græskar-linsesuppe over.
- Server med iskold yoghurt og brød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1979/471 - Energifordeling:
Protein: 37 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 236/56
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 5 g
Informationer
Opskriftens navn
Fiskesuppe med græskar og linser
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on