Langen er flot fisk. Hvid og fast i kødet og egner sig særdeles godt til komme i en suppe. Vi brugte filet royal af blålangen, men resten af fisken eller almindelig lange er lige så anvendelig.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1979/471
  • Energifordeling:
    Protein: 37 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 236/56
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 5 g

Ingredienser:

  • 600 g græskar – renset vægt
  • 1 l vand
  • 2 store æbler
  • 150 g røde linser
  • 3 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 5 dl yoghurt naturel, 0,1 %
  • 400 g filet royal af blålange
  • 2 porrer
  • Salt

Tilbehør:

100 g multikernebrød – som jo ikke i sig selv er fedtfattigt, men hele retten holder sig inden for de maks. 30 % alligevel.

Sådan tilberedes fiskesuppe med græskar og linser:

  1. Kog fisken i 3-4 minutter i så meget af vandet, at det dækker.
  2. Halver græskarret, og fjern kernerne.
  3. Skær græskarret i store både, og skræl dem. Skær græskarkødet i mindre stykker.
  4. Skræl det ene æble, og skær det i grove stykker.¨
  5. Pil hvidløgene.
  6. Skyl linserne grundigt.
  7. Tag fisken op af vandet, og skær den i mundrette bidder. Hold den gerne varm.
  8. Bring vandet fra fisken og resten af vandet, græskarkød, æble, linser, hvidløg, laurbærblade, spidskommen og 1 spsk. salt i kog.
  9. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter, til linserne er godt møre.
  10. Skær porrerne i tynde ringe.
  11. Fjern laurbærbladene fra suppen, tilsæt 1 dl yoghurt, og blend suppen.
  12. Bring suppen i kog, og tilsæt porrer.
  13. Læg låg på gryden, tag den af varmen, og lad suppen stå i ca. 3 minutter.
  14. Smag til.
  15. Skær det sidste æble i tern.
  16. Fordel æbletern og fisk i portionsskåle, og hæld den varme græskar-linsesuppe over.
  17. Server med iskold yoghurt og brød.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!