Lækkert til kogt, grillet eller stegt kød, fisk og fjerkræ – ja, kort sagt, lækkert allround.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1342/320 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 66 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 229/55
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 1½ kg spidskål
- Ca. 850 g nye kartofler, ikke for store
- 25 g stegemargarine
- 1 tsk. kommenfrø
- Bredbladet persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovndampet spidskål:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub kartoflerne.
- Fjern de yderste, grove blade fra spidskålene.
- Del kålen(e) i kvarte, og fjern stokken.
- Læg spidskål, kartofler, margarine skåret i mindre stykker, kommenfrø og lidt salt og peber i en stor stegepose.
- Luk posen, klip et lille hul øverst i stegeposen, og læg posen i en bradepande, og damp grønsagerne i ca. 35 minutter.
- Skyl den bredbladede persille, og servér den til.
Dommen: