Ærter smager dejligt af sommer, så 2 gange ærter, må være dobbelt så meget sommer. Disse karbonader med persille har en lækker og krydret smag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Kun karbonaderne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2183/520 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 383/92
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- Ca. 1200 g kartofler
- 1 brev bearnaisepulver
- 2½ dl minimælk
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 350 g mager flæskefars
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 25 g stegemargarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g ærter
- 300 g sukkerærter
Sådan tilberedes karbonader med persille med dampede ærter og ærter:
- Skyl den bredbladede persille, og hak den.
- Skræl kartoflerne, og skær dem alle – undtagen 3 – i både.
- Kog kartoffelbådene i vand tilsat lidt salt i ca. 10 minutter under låg – til kartoflerne er møre.
- Skræl og riv de 3 sidste kartofler groft.
- Rør dem sammen med farsen, persille, lidt salt og peber.
- Form farsen til 8 karbonader.
- Lad stegemargarinen blive gylden i en pande, og brun karbonaderne ca. 1 minut på hver side.
- Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 8 minutter – vend af og til.
- Giv grøntsagerne et kort opkog i letsaltet vand, og hæld derefter vandet fra.
- Pisk bearnaisepulver, mælk og flydende margarine godt sammen, og kog op under omrøring.
- Lad sauce koge 1 minuts tid, stadig under omrøring.
- Hæld vandet fra de kogte kartofler, og damp dem tørre.
- Hæld saucen over kartoflerne, og varm bearnaisekartoflerne godt igennem under forsigtig omrøring.
- Smag til.
- Servér karbonader med persille sammen med tilbehøret.
Hej Beate. Jeg er en stor fan af din hjemmeside! Og så synes jeg der er en rigtig flot skråskriftfont du bruger til dine overskrifter. Må jeg spørge, hvad det er for en? Mange hilsner Christina
Hej Christina
Tak for dine søde ord.
Fonten hedder Sacramento, og du kan finde den her http://www.google.com/fonts/specimen/Sacramento
Hilsen
Beate