Panerede fiskefileter med hjemmelavet panering (rasp), det er noget helt andet end de tørre brædder, man køber i Netto, Brugsen eller hvor man nu køber ind, og det er ikke svært at lave. Det er en god idé at lave tomatpuréen i løbet af dagen eller dagen før, så den kan nå at køle af, ellers kan man også afkøle den ved at sætte den i isvand.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 rødspættefileter – eller andre fiskefileter uden panering
- 50 g brødkrummer fra hvidt brød
- 1 citron
- 25 g revet parmesanost
- 1-2 timiankviste
- 2-3 spsk. olie
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk. fennikelfrø
- ½ tsk. koriander
- 50 g rørsukker
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. frisk basilikum
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 400 g ærter
Sådan tilberedes panerede fiskefileter med grovfrites og tomatpuré
- Hak skalotteløget og hvidløgene, og steg dem i 1 spsk. olie ved middelvarme, til de er bløde.
- Knus fennikel- og korianderfrø, og kom dem ned til løgene sammen med lidt salt og peber.
- Svits under omrøring i et halvt minuts tid.
- Kom tomaterne, rørsukker, æblecidereddike og basilikum i.
- Lad det simre i 5-10 minutter.
- Smag til med rørsukker og æblecidereddike.
- Blend blandingen, hæld det gennem en si, og lad det afkøle.
- Tænd ovnen på 220° C.
- Vask kartoflerne, og skær dem i både.
- Læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber.
- Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter.
- Riv citronskallen fint.
- Bland brødkrummer, citronskal, parmesan, hakkede blade fra timian og lidt salt og peber sammen.
- Rør 1-2 spsk. olie i for at samle det.
- Læg fileterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel brødkrummeblandingen på fileterne. Du kan selvfølgelig også lave din egen hjemmelavede rasp og bruge i stedet.
- Sæt dem i ovnen i 7-8 minutter, til skorpen er gyldenbrun og sprød, og fisken er færdigstegt.
- Servér de panerede fiskefileter med kartoffelbåde, kolde ærter, citronbåde og tomatpuré.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2385/568 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 419/100
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Panerede fiskefileter med grovfites og tomatpuré
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks