Panerede fiskefileter med hjemmelavet panering (rasp), det er noget helt andet end de tørre brædder, man køber i Netto, Brugsen eller hvor man nu køber ind, og det er ikke svært at lave. Det er en god idé at lave tomatpuréen i løbet af dagen eller dagen før, så den kan nå at køle af, ellers kan man også afkøle den ved at sætte den i isvand.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 rødspættefileter – eller andre fiskefileter uden panering
  • 50 g brødkrummer fra hvidt brød
  • 1 citron
  • 25 g revet parmesanost
  • 1-2 timiankviste
  • 2-3 spsk. olie
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. koriander
  • 50 g rørsukker
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. frisk basilikum
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 400 g ærter

Sådan tilberedes panerede fiskefileter med grovfrites og tomatpuré

  1. Hak skalotteløget og hvidløgene, og steg dem i 1 spsk. olie ved middelvarme, til de er bløde.
  2. Knus fennikel- og korianderfrø, og kom dem ned til løgene sammen med lidt salt og peber.
  3. Svits under omrøring i et halvt minuts tid.
  4. Kom tomaterne, rørsukker, æblecidereddike og basilikum i.
  5. Lad det simre i 5-10 minutter.
  6. Smag til med rørsukker og æblecidereddike.
  7. Blend blandingen, hæld det gennem en si, og lad det afkøle.
  8. Tænd ovnen på 220° C.
  9. Vask kartoflerne, og skær dem i både.
  10. Læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber.
  11. Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter.
  12. Riv citronskallen fint.
  13. Bland brødkrummer, citronskal, parmesan, hakkede blade fra timian og lidt salt og peber sammen.
  14. Rør 1-2 spsk. olie i for at samle det.
  15. Læg fileterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  16. Fordel brødkrummeblandingen på fileterne. Du kan selvfølgelig også lave din egen hjemmelavede rasp og bruge i stedet.
  17. Sæt dem i ovnen i 7-8 minutter, til skorpen er gyldenbrun og sprød, og fisken er færdigstegt.
  18. Servér de panerede fiskefileter med kartoffelbåde, kolde ærter, citronbåde og tomatpuré.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2385/568
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    419/100
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter med parmesan

Pestokartofler

Pestokartofler

Gnocchi med citron- og timiankylling

Gnocchi med citron- og timiankylling

Parmesangratineret mørksej svømmende i karrryfløde

Parmesangratineret mørksej svømmende i karrryfløde

Farserede portobello til fiskefrikadeller

Farserede portobello til fiskefrikadeller

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Panerede fiskefileter med grovfites og tomatpuré
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)