Kartoffelomelet kan være en selvstændig ret, eller du kan bruge den som tilbehør, hvor du ellers ville have serveret kartofler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1645/392 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 57 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 555/132
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. finthakket rucolasalat
- 6 æg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 5 skiver rugbrød
- 5 spsk. tomatketchup
Sådan tilberedes en kartoffelomelet:
- Skrub/skræl kartoflerne, og skær dem i 1-1½ cm tykke skiver.
- Kog kartoffelskiverne i 5 minutter i kogende vand, og hæld vandet fra.
- Skær løg og hvidløg i tynde skiver.
- Opvarm olien i en sliplet-sauterpande ved middel varme.
- Kom løg og hvidløg på og steg i 5 minutter, eller indtil løgene er bløde.
- Kom kartoflerne og rucolasalaten på, og rør, så det blandes.
- Steg ved middel varme i 5 minutter, pres lidt sammen.
- Pisk æggene med 1 tsk. salt og 1 tsk. peber, og fordel dem jævnt over kartoflerne.
- Læg låg på, og steg ved middel varme i 20 minutter, eller indtil æggemassen netop er stivnet.
- Vend omeletten over på et fad, eller servér direkte fra panden.
- Servér den varme kartoffelomelet med rugbrød og ketchup.
Dommen: