Vi havde lidt forskellige rester, de blev til denne lækre lasagne. Normalt bliver lasagne jo lavet af pastaplader, men bruger du frisk pasta eller en rest kogt pasta, så er din lasagne hurtigt færdig.Se vores opskrift på hjemmelavet pasta, hvis du vil lave din egen pasta.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2255/537 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 37 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 382/91
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 350 g mager oksefars
- Ca. 100 g blandede svampe
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 broccoli
- 3 tomater
- 400 g båndpasta
- 1 dl vand
- 1 tsk. olie
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl minimælk
- ½ dl Becel let, flydende margarine
- 150 g mager, revet ost
- ¾ tsk. fintrevet muskatnød
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes lasagne med båndpasta:
- Kog pastaen efter anvisningen, og lad den dryppe af.
- Hak løget groft, og skær broccoli i skiver – riv broccolistokken.
- Hak hvidløg.
- Skær evt. svampene i mindre stykker, afhængig af størrelse.
- Skær tomaterne i mindre stykker.
- Svits oksefarsen uden tilsætning af fedtstof.
- Tilsæt løg, hvidløg, broccoli og champignoner.
- Tilsæt vand, og lad det hele simre et par minutter.
- Vend til sidst tomaterne i.
- Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Rør mel og 2 spsk. af mælken sammen i en gryde.
- Rør resten af mælken i.
- Tilsæt margarine, og bring saucen i kog under omrøring.
- Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
- Tilsæt halvdelen af osten, muskatnød og 3/4 tsk. groft salt, og lad osten smelte under omrøring.
- Pensl et ildfast fad.
- Fordel kødsovsen i fadet.
- Dæk med den kogte pasta.
- Hæld saucen over, og drys med resten af osten.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter.
Velbekomme!
Dommen:
Samlet